VETESTÄRKELSE

VETESTÄRKELSE

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    VETESTÄRKELSE
  Elaine    

VETESTÄRKELSE


Har nu blivit rekommenderad att äta vetestärkelsefritt. Efter 1 år med celiaki och fortsatta magproblem.

Hur påverkars magen/tarmarna av om jag skulle få i mig vetestärkelse, jämfört med att jag får i mig gluten?
Skadar de tarmarna eller får jag "bara" ont i magen?? tacksam för svar! =)

VETESTÄRKELSE  skrevs november 2013

  Helena    
Hej! Om du är extra känslig mot gluten, kommer du att känna dej mycket bättre när du äter kost utan vetestärkelse. Om du sen får i dej vetestärkelse så kan du få liknade symtom som om du skulle få i dej gluten. Det kan säkert vara olika för olika personer men så är det och var det för min dotter och min syster. Min dotter kunde inte äta vetestärkelse i flera år, men kan nu äta det utan att bli sjuk. Lycka till!

Skrevs november 2013

  Nils    
Hej,
Jag tål ingen vetestärkelse alls, det ger samma effekt som rent vetemjöl (typiska glutensymptom). Har sett att i andra länder som t.ex. England och USA så är det normalt att glutenfritt är lika med vetefritt. Det börjar dyka upp även i Sverige. Tyvärr har Celiakiförbundet satt sin heder i pant på att alla glutenintoleranta tål vetestärkelse.


Skrevs november 2013

  Gäst K (Gästkonto)    
Eftersom vetestärkelse innehåller max 20 ppm gluten så kommer det att ge dig skador på tarmar eftersom det är de facto gluten du stoppar i magen, även om det är en mindre mängd än rent vetemjöl. Det är fortfarande gluten!!! Det vidmakthåller inflammationen i dina tarmar och i din kropp. Jag tycker alla borde låta bli den skiten och kan inte annat än att beklaga och hålla med Nils Dufva om hans uttalande om att det verkar som om Celiakiförbundet satt sin heder i pant på att alla tål vetestärkelse. Tyvärr blir fallet högre ju längre de försöker blunda för sanningen.... tids nog kommer folk att inse att det är oklokt att äta gluten när man inte tål det.


Skrevs november 2013

  Gäst K (Gästkonto)    
Och gluten, då menat som vetestärkelse alltså...


Skrevs november 2013

  Elaine    
Kanske är hur blåst som heslt, (ursäkta mig) Men ja, att vetestärkelse inte är bra är ju uppenbart.
Men om jag då som extrem känslig. Kan jag äta en brödbit med vetestärlkelse mindre 2 ppm gluten utan att det tar skada på tarmnen????


Skrevs november 2013

  Gäst K (Gästkonto)    
Om varje fragment av gluten ger upphov till en inflammation i tarmen så gör varje fragment av gluten upphov till inflammation i tarmen. Om du får i dig färre smulor är det färre glutensmulor som ger inflammation i tarmen ( och för all del i resten av kroppen på dig också) men varje fragment startar dock en inflammation. Sen får du bestämma dig för om du vill sätta igång inflammationscirkusen för en smula bröd med vetestärkelse eller om du tycker att din kropp kan få slippa det? Upp till dig alltså... En inflammation är alltså en skada på tarmen.

Skrevs november 2013

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej!

Jag vill upplysa om att Falköpings smaksatta filmjölk innehåller vetestärkelse! På deklarationen står: förtjockningsmedel (nativ stärkelse). Jag har mejlat Falköping mejerier i frågan.

"Hej!

Jag köpte två paket filmjölk av smaken smultron, jordgubb och vanilj. Jag drack några klunkar och kände ganska snart att något inte stod rätt till. Jag brukar kunna konsumera alla typer av filmjölk utan problem.

Till min förfäran upptäckte jag att produkten innehåller förtjockningsmedel gjort på "nativ stärkelse" Det upptäckte jag försent, förtjockningsmedel i fil och youghurt brukar vara av pektin.

Till saken hör att jag är allergisk mot allt som har med vete att göra! Även gluten..

Varför har ni vetestärkelse i filmjölken?? Varför skriver ni inte ut: vetestärkelse på deklarationen?

Jag föreslår att ni tar bort vetestärkelsen, ersätter med majs, potatis el pektin istället. Det tål alla! För övrigt ska det väl inte behövas förtjockningsmedeli filmjölk? Mjölksyrebakterierna "tjockar" ju till mjölken naturligt."


Skrevs december 2013

  Gäst K (Gästkonto)    
Ja, det är lagvidrigt att inte skriva ut det på en innehållsförteckning. Jag ser fram emot din rapport här om deras svar. All stärkelse från vete måste skrivas på innehållsförteckningen. På dem bara!!!!!

Skrevs december 2013

  Alexander L    
Hej jag tål inte glutenfri vetestärkelse heller har celiaki. Jag tål Sempers fin mix utan vetestärkelse prova den.

Skrevs april 2023

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicICA sandwiich tomat o mozarella nydietist06 dagar
New TopicGlutenfria Snacks nyKristina07 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade