Dermatitis herpetiformis

Dermatitis herpetiformis

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Dermatitis herpetiformis
  Malin    

Dermatitis herpetiformis


Hej. Nyss fått diagnos och har avhållig mig från gluten helt i 10 dgr. Har haft utslag sedan 8 mån tillbaka men sedan jag slutade med gluten har det blossat upp så fruktansvärt. Jag har stora vattenblåsor i underlivet, ansiktet, knän, armbågar och på bålen. Det kliar och bränner så fruktansvärt. Jag kliar ibland så blodet rinner... Vad ska jag göra? Min hudläkare säger att det kan ta flera månader innan gluten försvinner ur kroppen. Jag står snart inte ut, kan inte sova. Någon som har liknande erfarenhet?

Dermatitis herpetiformis  skrevs december 2013

  Gäst K (Gästkonto)    
Gå med i gruppen naturligt glutenfritt på Fb. Där finns några med DH. Det finns även en speciell grupp på Fejan som behandlar DH.

Skrevs december 2013

  johanna    
Hej! Jag har åxå nyligen fått diagnos Dermatitis herpetitformis. Jag äter tabletter mot utslagen och klådan, den heter Dapson. Funkar super bra. Jag ska äta den tills jag har fått ordning på dieten. Prata med din hudläkare om det. Lycka till!!Skrevs januari 2014

  Malin    
Hej Johanna! Vad fint att du svarar, känns som om det är en ovanlig diagnos och finns inte så mkt info på nätet! Jag har också blivit erbjuden att börja med Dapson nu i början av januari. Hur fungerar det för dig? Jag har blivit lite skrämd av den efterkommande tydligen kan få rätt obehagliga biverkningar och att det påverkar immunförsvaret. Men å andra sidan sånär det så jäkla besvärligt nu, men klåda och brännande smärta värst på kvällar och nätter... Vore roligt att höra mer från dig. Min mailadress är [email protected] om du vill skriva mer privat. Med vänlig hälsning Malin

Skrevs januari 2014

  johanna    
Halloj. Det är ett mirakel med medicinen. Inom 2-3dagar var mina utslag nästan helt borta. Biverkningar får man av all medicin men visst ska man vara försiktig. Jag får hjärtklappning av medicinen men jag hoppas att jag inte behöver äta den hela livet. Det kanske räcker att vara noga med kosten. Men det är värt att äta dapson så utslagen försvinner direkt. Lättare att koncentrera sig på kosten då. Jag tycker du ska prova. Du kan ju alltid sluta om du mår dåligt av den.

Skrevs januari 2014

  Malin    
Intressant att höra om dina upplevelser, är det bara hjärtklappning du fått?Jag har fått info att man blir väldigt infektionskänslig och måste ta prover regelbundet. Hur är det för dig?

Skrevs januari 2014

  johanna    
Det är bara hjärtklappning jag har fått. Jag har inte märkt att jag är infektionskänslig. Jag har tagit prover efter att jag ätit 1v. Jag tycker bara att det känns bra att dom vill ha koll ofta, så kanske jag kan sluta med medicinen i tid om dom märker att det är något galet. i slutet av januari ska jag ta prov på tarmen (gastroskopi) sen får jag träffa en dietist. När jag börjat få igång dieten så ska jag minska med medicinen


Skrevs januari 2014

  Malin    
Ok, ja det låter väldigt positivt för dig! Jag har inte blivit erbjuden gastroskopi utan jag skulle bara sluta med gluten helt och sedan skulle det gå 2 mån för att se vilka besvär jag hade. Det har varit en jäkligt tuff tid, vilken klåda och det bara fortsätter fast jag varit glutenfri nu i snart 1 1/2 mån. Vill gärna börja med Dapson jag med och som du skriver det är ju bara att sluta om det inte fungerar! Trevlig helg// Malin

Skrevs januari 2014

  johanna    
Min hudläkare tyckte synd om mig för att jag mådde psykiskt dåligt pga utslagen så jag fick tabletter för 5dagar för att testa om dom hjälpte. Och det gjorde dom, så nu äter jag medicin men har inte lagt om kosten. För jag måste genomgå gastroskopin innan. Annars kan det visa fel på undersökningen.
Trevlig helg/ Johanna


Skrevs januari 2014

  Kerstin    
be att få kollat om du har hudsjukdomen DH Dermatitis Herpetiformis. Efter 10 år av klåda fick jag medicinen
Dapson och efter 4 dagar försvann all klåda. För att bli bra från sjukdomen DH måste man äta glutenfritt
och medicinen. Jag får yrsel av medicinen men det är det värt. Enl läkaren skall jag äta Dapson i c:a 1 år.
Hoppas du får hjälp och blir av medklådan.
Kerstin Torberntsson


Skrevs februari 2014

  Gäst K (Gästkonto)    
Det tar över ett år för gluten att gå ur kroppen enligt ny forskning.
För att må så bra som möjligt med DH, bör man äta naturligt glutenfritt, dvs utan vetestärkelse i de glutenfria produkterna.


Skrevs mars 2014

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej, fick diagnosen DH för någon vecka sen och ska äta dapson nu. Hoppas jag har turen att mina utslag och kliande också slutar!

Skrevs april 2014

  Gäst K (Gästkonto)    
Det finns grupper på Fb, en för naturligt glutenfritt och en för dermatitis herpetiformis där du kan träffa likasinnade och få hjälp.

Skrevs april 2014

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicGlutenfria recept nyGästkonto37 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade