Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av | Tips på glutenfritt bröd | |
Kajsa | Tips på glutenfritt brödJag är sjukt trött på glutenfritt bröd. De frysta bröden från fria är sega, smaklösa och helt enkelt jätteäckliga. Jag har försökt baka bröd men de blir inte bra heller. Jag har nu ätit samma bröd i snart två år, eftersom inget annat glutenfritt bröd är gott. Är det någon som har tips om goda glutenfria bröd, inte från fria. Tips på glutenfritt bröd skrevs augusti 2014 |
|
Kerstin | Om du inte har, så köp boken baka glutenfritt skriven av Karin Moberg o Oscar Målevik.(Frienly Bread) där har jag hittat flera bra bröd att baka. Jag använder ofta durramjöl i mina brödbak, vilket jag också tycker bli bra. Hoppas du hittar något. Hälsningar Kerstin Skrevs augusti 2014 | |
Louise M (dietist) |
ersätt 20% av mjölet med kikärtsmjöl, det gör att brödet lyfter bättre och inte blir så kladdigt. Blir praktiskt taget som vanligt bröd i konsistensen. Skrevs augusti 2014 | |
Anders | Hej, Kajsa, Ett tips är en webbutik som heter www.stemmlerfood.se där här dom bla lite italienskt bake off bröd. Skrevs november 2014 | |
Petra | Hej Kajsa. Jag kan varmt rekommendera glutenfria brödet och sortimentet ifrån "Friends of Adam" massor av olika sorter som är supergoda. De finns i välsorterade butiker eller kan beställas online .www.friendsofadam.se. grovt, danskt är mina favoriter. Lycka till. Mvh Petra Skrevs november 2014 | |
| ||
Petra | Ops.. glömde att skriva att det är färskt bröd men vad jag gör är att skivar upp brödet och stoppar tillbaka i den praktiska påsen och stoppar in i frysen. Sen tar jag ut de skiver jag behöver och tinar. Om det är till frukost så tar jag ut dem kvällen innan. Annars kan man förvara brödet i kylen, vilket gör att det håller sig fräscht längre. / Petra Skrevs november 2014 | |
Lennart E | Jag bloggar om mina bakförsök på lennart-glutenfritt.blogspot.se Kan kanske ge dig några tips. Jag fick min glutenallergi konstaterad i vuxen ålder, så jag minns hur vanligt bröd smakade.. Skrevs januari 2015 | |
Kerstin | Bakstugan i Valinge 0340-32255 har ett lantbröd och surdegsbröd som jag tycker är väldigt gott. Bageriet i ÅSA säljer detta bröd. Kolla i din hemtrakt om inte något bageri, Ica eller liknande kan ta in Valinges bröd. De har även goda kanelbullar. Hälsningar Kerstin Skrevs januari 2015 | |
Angela | Vill du göra scones kan jag varmt rekommendera detta receptet.... http://angelasheaven.com/sv/underbart-goda-glutenfria-scones/ Otroligt goda, men de funkar bäst när de är nybakade. Jag gör smeten på fredag kväll och sen gräddar jag sconsen på lördag morgon så får hela familjen en riktigt lyxig, nybakad frukost. Annars håller jag med dig om att det är svårt att hitta goda glutenfria bröd och de man bakar är svåra att få till. Jag kommer snart att lägga upp recept på goda, glutenfria bröd på min blogg. Kika in om du har tid. www.angelasheaven.com =) Skrevs november 2015 | |
| ||
Emelie | Busenkelt ju :) http://matensommedicin.se/category/recept/brod/ Skrevs april 2016 |