Gått ner i vikt

Gått ner i vikt

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Gått ner i vikt
  Gäst K
(Gästkonto)
   

Gått ner i vikt


Hej
för ett år sedan fick jag diagnosen glutenintolerans. Innan dess hade jag gått ner ca 8kg och var oerhört trött. Nu efter ett år har jag fortfarande inte gått upp mer än ett kilo. Är det någon annan som har erfarenhet av samma sak? Ska snart göra om biopsin och är lite nervös. Tänk om jag inte är frisk efter ett år.
Vore kul att få höra hur ni andra har det.
mvh
Helene

Gått ner i vikt  skrevs juli 2003

  Hanna    
Hej! Jag fick min diagnos för tre månader sedan och är nyfiken på hur länge man kan förvänta sig magsmärtor. Jag har sjukligt ont hela tiden och hoppas att du har kommit över detta stadie och mår bättre! Hanna

Skrevs augusti 2003

  Anna    
Hej!
Läste på "gästens" inlägg att han/hon skulle göra om tarmbiopsin. behöver man göra det? gör alla det? är inte så insatt i detta än, och jag är lite smått orolig för om man ska göra om den. *undrar*


Skrevs november 2003

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej.
Jag råkade ut för något liknande. Jag tappade nästan 10 kg på en vecka, någon månad senare fick jag diagnosen glutenintolerant. Nu, tre år senare, har jag tagit igen fem av dessa kilon. Tittar jag på BMI ligger jag precis i mitten av tabellen, så allt är som det ska vara. Är du underviktig bör du givetvis prata med din läkare.

Lycka till med biopsin.

/Janne E

Skrevs november 2003

  Nina    
Jo man måste göra en andra biopsi för att se om tarmen läker som den ska.
/Nina


Skrevs december 2003

  Petra    
Hej!
Jag läser här att man ska göra om biopsin. Jag har inte fått nån info om detta (8 mån sen första gången). Efter hur lång tid ska man göra det (min läkare har slutat så jag får ha koll själv)?


Skrevs december 2003

  Nina    
Ett år efter första biopsin ska man göra en till för att se att tarmen läkt ordentligt. Det är vad min har läkare sagt (och gjort). Men om dom gör lika över hela landet vet jag inte. Men sen ska man inte behöva gå igenom det igen om man inte har andra problem. Tack och lov :)

Skrevs december 2003

  Annette    
Jag har problem åt andra hållet, jag har några kilos övervikt. Gick aldrig ner i vikt av min glutenintolerans och väger ungefär lika mycket nu som innan jag började äta glutenfritt. Men jag tror nog att du tillsist lägger på dig några kilon när din tarm läkt. Men det kan ta lång tid att läka tarmen minst ett år tror jag. Men alla måste göra en till tarmbiopsi efter ca ett år. Det är bättre det går lite längre tid än att man gör den för snabbt. Eftersom om tarmen haft en stor skada tar det tid att läka. På huddinge sjukhus skickar de kallelse. Min läkare har också slutat, men han hade lagt in om en till gastroskopi ett år senare och faktiskt så fick jag en kallelse efter ett år. Men ibland har de kanske lång kö och då kan det dröja lite innan man blir kallad på tex återbesök. Men ialla fall så måste det hela följas upp, så ring dem om de inte kallar dig.


Skrevs april 2004

  Annette    
Och jo min tarm hade läkt med glutenfri kost. Jag har aldrig fuskat med kosten, men har dock blivit "ilurad" gluten ett par gånger på restaurang. Och jag har nästan aldrig ont i magen längre. Men det tog säkert 6-8 månader med glutenfri kost innan jag började känna mig riktigt bra i magen. Idag tål jag mjölk, fet mat och fibrer mycket bättre än förr. Förut skulle jag bli tokdålig av en fet Påskmiddag med sill o ål osv, nu i påskas hände ingenting. Fick inte ens ont. Men nu har det gått mer än ett år. Så tid tar det.

Skrevs april 2004

  Mimmi    
har oxå gått ner massa i vikt innan jag gjorde en gastrobi eller vad det heter,,jag gick ner 20 totalt på 2mån drygt!! men har nu börjat få tillbaks dom,, men kommer nog aldrig tillbaks till min normalvikt igen

Skrevs oktober 2004

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicICA sandwiich tomat o mozarella nydietist06 dagar
New TopicGlutenfria Snacks nyKristina07 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade