Kan man bli tåligare mot havre sen?

Kan man bli tåligare mot havre sen?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Kan man bli tåligare mot havre sen?
  Johanna
(Iiv)
   

Kan man bli tåligare mot havre sen?


Hej

Kan det vara så att man i början bara är löjligt känslig mot allt som påminner om vete/gluten, men när kroppen återhämtat sig så kan man äta exempelvis havre utan problem? Och exempelvis glutenfritt vetestärkelse.. eller ska man alltid hålla sig borta från det kroppen reagerar på nu?

Är det dumt att hoppas på att huden oxå blir tåligare mot misstag med tiden, när kroppen läkt ihop sig? Eksemet är i en läkningsfas, fullt kontrollerbar om jag äter rätt. Men vid intag av sädesslag, speciellt vete, så blommar det upp igen inom några timmar.

Och kommer "biverkningar" av misstagen att typ.. gå obemärkt förbi när kroppen väl läkt ihop?
Förr hade jag inte ont i magen exempelvis, inte på detta sätt.. bara illamående och uppsvälld. Nu får jag kopiöst ont i magen och ryggen i minst 48 timmar.
O diverse annat jag helst slipper.. ledvärk, stress/ångest, trötthet, kan inte tänka osv..

Men om säg fem år, vid misstag, då kan man väl ändå inte reagera så kraftigt?! Iom återhämtning och läkning... ?!

Tacksam för klarhet.. lite uppgiven över senaste misstaget nu.

Kan man bli tåligare mot havre sen?  skrevs februari 2019


Louise M (dietist)
   
Har du testat för allergi mot sädesslagen? Det verkar misstänkt med att eksem blommar upp efter några timmar p g a gluten. Allergi kan komma och gå så det behöver testas med jämna mellanrum. Om tarmen är "trasig"efter belastning kan detta läkas med tiden och du blir inte så superkänslig vid misstag.

Skrevs februari 2019

  Johanna (Iiv)    
Tack Louise.
Det är sädesslag jag reagerar på, men tycker det är tråkigt om det ska vara allting. Har fått för mig att havre bör fungera bättre. Känns bra att kroppen kan bli snällare mot misstag sedan. Eller att det kan vara övergående om det inte är gluten 🙏

Var något frustrerad när inlägget skrevs pga misstag. Nu mår jag bra, och kommer tillbaka till "men, så känslig kan man ändå inte vara.. jag måste ha överdrivit, det var nog inte så farligt ändå.."

Skrevs februari 2019


Louise M (dietist)
   
Om du inte har gjort någon allergitest tycker jag att du ska göra det. Det är inte alls säkert att det är alla fyra sädesslagen. Vete är det vanligast förekommande.


Skrevs februari 2019

  Johanna (Iiv)    
Absolut, har en tid inbokat. Men känns onödigt att äta havre i nuläget eftersom mitt eksem blommar upp även av det.. därför jag hoppas på att kroppen bara överreagerar på väldigt mycket i onödan nu :)
Får nämligen inte alls lika ont av havre, mest bara lite eksem.


Skrevs februari 2019


Louise M (dietist)
   
Hoppas du får det utrett ordentligt så att du kan må bra utan att behöva utesluta för mycket.

Skrevs februari 2019

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicLågproteinmix - Finax har slutat tillverka nyvita_lamm818,1 timmar
New TopicFiorelli pizza nötriskdietist013 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade