Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av | Dold vete/korn etc i mat? | |
Johanna (Iiv) |
Dold vete/korn etc i mat?Hej Jag behöver hjälp med att veta vad i det finstilta man bör undvika? Finns det fler liknande dolda källor som kan utvinnas från diverse olika sädesslag, men som inte behöver stå med? Tack för hjälp |
|
Louise M (dietist) |
Här är undantagen från den obligatoriska märkniingen a) vetebaserad glukossirap, inklusive glukos (1), b) vetebaserade maltodextriner (1), c) kornbaserad glukossirap, d) spannmål som används för framställning av alkoholdestillat, inklusive jordbruksalkohol. (1) Gäller även produkter framställda därav, förutsatt att bearbetningsprocessen inte förmodas ha ökat den allergenicitet som myndigheten har fastställt för den produkt de härrör från. Skrevs februari 2019 | |
Johanna (Iiv) | Tack :) Hittade källan som mycket riktigt var dextrin, fast från korn. (Enligt tillverkarna) Ska undvika glukos och glukossirap oxå för säkerhetsskull, om det inte framgår varifrån det kommer. Skrevs februari 2019 |