Ingen Celiaki,men tål inte gluten.Nån mer med erfarenhet?

Ingen Celiaki,men tål inte gluten.Nån mer med erfarenhet?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Ingen Celiaki,men tål inte gluten.Nån mer med erfarenhet?
  Christina    

Ingen Celiaki,men tål inte gluten.Nån mer med erfarenhet?


Hej!
Jag har haft en bråkig och orolig mage i hela mitt liv. Jag har oftast varit lös i magen och behövt "det stora" flera gånger om dan. Värst har varit gaserna, för det är så socialt handikappande med en sån åkomma. Glöm gympapass,långa sittningar och ändlösa kalas. Eftersom min dotter har celiaki, så trodde jag att jag också hade detta. men blodprovet visade inga antikroppar mot gluten. Till slut hörde jag talas om personer med konstaterad celiaki som inte fått påvisat nåt i blodet ändå (så kallat tyst celiaki). Jag bad naturligtvis min läkare om att få göra biopsin ändå. Sagt och gjort, jag fick min biopsi och det visade INGENTING. Efter biopsin slutade jag äta gluten i alla fall och till min stora glädje blev jag genast mycket bättre. Den stora uppblåsta magen sjönk väsentligt och jag såg inte gravid ut längre. Även om magen fortfarande tillfälligt stökar till det ibland så är det ingenting jämfört med tidigare. Jag har även testat mjölkfritt innan biopsin vilket inte gjorde nån som helst skillnad.
Nu undrar jag är om det finns nån mer än jag med liknande erfarenheter.
Mvh Christina.


Ingen Celiaki,men tål inte gluten.Nån mer med erfarenhet?  skrevs februari 2004

  Tarja    
Hej
Jag har liknande problem som Du.Jag undviker vete & mjölk produkter då dessa produkter medför mag problem för jämnan.Har kommit fram till att stress även förvärrar mag problemet. Försöker ge mig ut på långpromenader när jag har "tid", men det är mer sällan.Har varit med om biopsi som inte visade ngt.Håller med om att det är knepigt med kalas o dyl. Jag brukar ta med mig ngt glutenfritt/mjölkfritt när jag är bortbjuden./ Mvh Tarja Koski


Skrevs februari 2004

  Gäst K (Gästkonto)    
Kan det vara så att när du äter glutenfritt så äter du mindre fibrer (en glutenfri kost är fiberfattig) och blir då mindre orolig i magen. Fibrer kan göra tarmarna oroliga.
Annette


Skrevs mars 2004

  Christina    
Hej, Christina här!
Jo jag har faktiskt tänkt på det, men saken är den att jag faktiskt äter lika mycket fiber nu som innan eftersom jag är mycket noga med att få i mig rejält med fiber. Mina glutenfria bröd ser ut som de danska rågbröden (utom färgen) med kärnor,nötter och frön av alla de slag jag kan komma på. Dessutom äter jag numera mycket vegetariskt (fuskvegetarian) där man får i sig mycket fiber genom grönsakerna. Mvh Christina (=


Skrevs mars 2004

  Elias    
Hej Christina!
Min son är allergisk mot proteinet i de fyra sädesslagen samt ris. Han har inte celiaki, det visar både biopsi och blodprov. Kanske du också är allergisk mot just proteinet?
Mvh Jennie Lundin


Skrevs juni 2004

  Gäst K (Gästkonto)    
Jag känner igen mig helt. Har givit upp läkarna och äter sedan 3 år tillbaka glutenfritt och mår så mycket bättre. Däremot blir jag stressad får jag ta till Immodium som jag alltid har i fickan. Och fibrer äter jag precis lika mycket så den teorin går inte hem.

Skrevs oktober 2004

  Christina    
Hej, Christina här!

Jag är så mycket bättre i magen nu när jag slutat äta vegetariskt.
Antagligen så jäste det på tok för mycket i tarmarna av all kål, lök, bönor m,m.
Jäsningen blev ju inte lugnare med vanligt vitt bröd.
Värst visade det sig vara med de allra nyttigaste grönsakerna, som broccoli, grönkål, paprika, vindruvor och kål (som e så gott!)
Tyvärr är jag inte lika pigg i kroppen längre, och mina psoriasisutslag är värre nu men jag kan vara på fest utan att magen sväller, spånner och kvider.
Det tog några veckor innan det lugnade ner sig i magen.

Mvh Christina

Skrevs november 2004

  Sanna    

Det är ingen läkare som har tagit upp det här med IBS/Colon irritable då? Det är nämligen väldigt vanligt och kan inte visas genom undersökningar. Istället får man göra undersökningar för att utesluta andra saker, och hittar man inget så brukar man kunna konstatera att det är IBS förutsatt att man har de symptom som sjukdomen ger.

Med IBS har man oftast en väldigt orolig mage som reagerar på olika sorters mat, det är inte helt ovanligt att man får besvär av gluten och mjölkprodukter t.ex. Även om det finns dem som påstår att det ska vara helt lugnt att äta veteprodukter när man har IBS, men ändå finns det många som besväras av det utan att kunna konstatera någon allergi.

Jag tycker du ska söka lite på google om det, dina besvär påminner åtminstone mycket om det. Och besvären förvärras ofta vid stress och liknande...

Skrevs februari 2005

  Clara    
Jennie:

Lite nyfiken på det här med allergi mot ris - hur yttrar sig det?
Hur fick din dotter diagnosen allergisk mot proteinet i sädesslagen?

Har själv misstänkt det, men proverna visar Neg på både Gluten och Vete..

Skrevs februari 2005

  Caroline    
Be läkaren om att få testa din allergi!? Det är ju stor skillnad på att vara glutenintolerant och vara allergisk mot något av sädesslagen... Vi gjorde ett lapptest på vår dotter som visade att hon var allergisk mot vete och ägg.

Skrevs mars 2005

  Alexander L    
Det är fibrerna i sädesslag som ger problem.

Skrevs augusti 2021

  Alexander L    
Non gluten celiac Sensitive

Skrevs november 2021

  Marika C    
Jag känner igen mig precis!
Gjorde en massa utredningar för några år sedan, bla skulle de ta en biopsi på tarmslemhinnan men tror de avbröt innan eftersom jag hade så mycket smärta (fast jag bönade och bad att de skulle göra färdigt ändå).
Jag blev istället remitterad vidare för kontraströntgen, vilken utfördes.
Har väldigt röriga minnen från den här tiden pga att jag var så sjuk
Efter dessa och en massa andra undersökningar slutade diagnosen i ibs och fick en massa råd och tips för att mildra besvären, tyvärr blev ingenting bättre
Så på eget initiativ uteslöt jag gluten och voila, efter x antal månader(nåt år?) var mina problem som bortblåsta ????
Men efter att ha frågat mina läkare om jag verkligen är utredd för gluten så påstår de att jag är det(kan man verkligen vara 100 på det utan biopsi?)
Då tänker jag att jag borde väl tåla lite av det(di6n som jag är)
Sagt och gjort, var akut hungrig och trött och hade inget snabblagat, så tänkte att jag kan ju ta en av sonens påsar snabbnudlar.... No good idéa!!
Detta är över en månad sedan och det känns som om hela tarmpaketet har förlorat sin slemhinna och är ett stort sår
Svider OAVBRUTET!
Trots så lång tid sedan jag åt det här det inte förbättrats överhuvudtaget.
Så jag undrar precis som du, hur kan det vara så?
Kan min utredning vara ofullständig eller vad beror min reaktion på?


Skrevs oktober 2022

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicMarabou mandel/vete/nötte nydietist07 dagar
New TopicSanta Maria tex mex dip ostriskLouise112 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade