Upprorisk

Upprorisk

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Upprorisk
  Gäst K
(Gästkonto)
   

Upprorisk


Hej!

Har varit hos läkaren i Paris idag angående min mage. Har haft problem med smärta, svullnad!, oförklarlig trötthet och yrsel i ca 1,5 år till och från. Sedan i höstas har det blivit värre och värre (troligen pga stress). Den senaste månaden har jag ett par ggr haft feber samtidigt som jag har haft svårt att sova pga magen. Orkar inget, men vilar hela veckorna... Och magen reagerar på all mat, samtidigt som jag är sugen jämt.

Läkaren var iaf ingen hit; mörka ringar under ögonen, inflammerad mage konstaterades och jag fick utskrift på piller. Tabletter tar jag redan ibland när jag ska sova. Mina misstankar om glutenallergi slogs bort som omöjliga. JAG TÄNKER ÄNDÅ FÖRSÖKA med glutenfri/laktosfri kost, för jag klarar inte av att bara stå ut med smärtan. Jag äter sunt, som bara möjligt, tränar yoga, promenerar (när jag inte är för yr och trött), vilar... och blir deprimerad när det blir värre!

jag har inget att förlora helt enkelt...

/Sabina

Upprorisk  skrevs februari 2005

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej Sabina!

Om du inte gjort en gastroscopi med biopsi från tarmen, så ska du inte utesluta gluten. Om du inte gjort en sådan se till att det blir gjort. Du måste ju få veta säkert. Lycka till


Skrevs februari 2005

  Britt-Marie    
Min egen erfarenhet är att man själv måste prova sig fram. Jag började 2 veckor med att utesluta gluten ur kosten, men märkte ingen skillnad, sedan uteslöt jag atta mjölkprodukter i 2 veckor och blev nästan besvärsfri. Provade sedan med att äta yoghurt 2 msk/dag och blev dålig genast. Har nu uteslutit alla mjölkprodukter i 35 år och har mått mycket bättre. Efter klimakteriet blev jag i stort sett fri från alla mina magproblem, inflammationer i tarmen, gaser m.m.
Läkarna har aldrig kunnat ställa en diagnos utan gissat på Chrons eller Colon irritable. Jag hat gjort laktosbelastning som visade ett visst utslag, glutentest som inte visade något fel.
Se till att du får testa dig!
Lycka till!


Skrevs mars 2005

  Mini    
Hej igen!

Angående test så är mitt problem att jag är i Paris... Har ingen lust att försöka ta mig fram inom franska vården och jag behöver resultat NU, så att jag kan fortsätta mina studier. I sommar är jag tillbaka i Stockholm.

Jag har iaf ätit glutenfritt i snart 2 veckor, men det är först efter att jag även uteslutit allt ifrån mjölk, soja och ägg som det blivit mycket bättre. Orkar gå ut på gatan och känna mig glad!
Antar dock att jag snart måste börja reintroducera något av det jag uteslutit, så att jag inte får brist på något... Vill inte att det onda skall komma tillbaka!

Tack för svar!
Sabina

Skrevs mars 2005

  Kattis    
Hejsan!
Jag föreslår att du inte återintroducerar någoting förrän du är tillbaka i Sverige.
Det finns ex. mjölkersättningar som innehåller kalcium. Havredryck, risdryck, osv.
Mår du bättre av att undvika laktos, så undvik det ett tag. Det kan faktiskt vara så att man tål det bättre om man varit utan det under en period.
Jag har otroligt mycket mat jag måste undvika för att kunna fungera. Jag försöker med mjölkersättning, vitamin-tillskotter. Även en medicin som heter Lactoferrin som säljs via Nikken. Det finns information om det på nätet. Det är perfekt för laktosintoleranta och hjälper till matsmältningen.


Skrevs januari 2007

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicMarabou mandel/vete/nötte nydietist06 dagar
New TopicSanta Maria tex mex dip ostriskLouise111 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade