Glutenfällor?

Glutenfällor?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Glutenfällor?
  Gäst K
(Gästkonto)
   

Glutenfällor?


Både jag och min dotter är under utredning, väntar på gastroskopi, och jag kollar bara runt lite.
Jag undrar om man måste kolla E-nummer, lära sig massa olika nya ingrediensnamn för att undvika gluten, eller om det räcker med att hålla koll på sädesslagen?

Glutenfällor?  skrevs juni 2005

  Agneta    
Hej! E-nummer behöver Du inte plugga in men Du måste verkligen vara på alerten när det gäller fällor. Får Du besked att Ni är intoleranta så köp lathundar från Celiakiförbundet, det har jag haft mycket nytta av. Lycka till Agneta

Skrevs juni 2005

  Nina    
Ja, det gäller ju att läsa och läsa. På allt. Jag läste för ett tag sedan på en förpackning kräftost. Och vad innehöll den måntro.. jo vetestärkelse tror jag det var. Inte hade jag en tanke på att ost innehöll nått sånt. Och sen att man inte slutar läsa på det man brukar äta för att det är ju glutenfritt. Har åkt på den niten en gång. Vi hade glutenfri palt på mitt jobb. Köpte hem den för att det var den enda jag kunde äta, när jag sitter och äter läser jag på förpackningen att den innehåller både korn och vete. Ringer och frågar företaget som tillverkar dom och jodå.. dom har ändrat om i receptet. Utan att meddela nånnstans om det. Så dålig har jag nog aldrig varit tror jag. Fick dock rejäl ersättning från företaget.

Men som sagt, alltid läsa på förpackningarna. Även på dom man minst anar ska innehålla nån form av gluten.

Kram / Nina

Skrevs juni 2005

  Anna    
Vetestärkelse är ej gluten !

Skrevs juni 2005

  Lena    
Jag hajade också till när jag läste detta, har jag helt missat något. Vetestärkelse har jag uppfattat vara ok? Eller?

Skrevs juli 2005

  Nina    
Jag undviker det som det står vetestärkelse på. Allt utom det som jag vet med säkerhet är glutenfritt, typ finax mjölmixer och sånt. Men andra halvfabrikat undviker jag. Jag har av mitt dietist fått veta att det beror på mängden vetestärkelse om det får klassas som glutenfritt eller inte. Ex. Finax innehåller 0,3g protein/100g mjöl står det. Det är väll det som är gränsen kan jag tänka.
Å andra sidan är jag väldigt känslig, det räcker för mig att använda samma spaghettislev som övriga hushållet. Nydiskad naturligtvis, inte från kastrull till kastrull. Utan jag har helt egna "verktyg". Egen smörbytta, egen kastrull m.m.
Därför chansar jag inte om det står vetestärkelse och det inte är angivet hur mycket det är. Utan jag låter bli.
/ Nina


Skrevs juli 2005

  susanne    
Hej, vill tala om att vetestärkelse inte innehåller gluten utan det är veteprotein som du ej ska äta!

Skrevs juli 2005

  Pernilla    
Står det bara vetestärkelse undviker jag produkten. Det jag har fått "lära mig" är att vetestärkelse bara är klassat som glutenfritt om det är märkt med "max 0,3 g protein/100 g" (tror jag) som de glutenfria vetestärkelsebaserade produkterna är märkta med. Vet att jag bl.a. ringde kundkontakt angående Nesqick puffar (flingor) som enligt ingrediensförteckningen innehöll vetestärkelse. De kunde inte garantera att denna var glutenfri, så det var bara att strunta i att köpa de flingorna! Instämmer med ovanstående: Läs ALLTID på ingrediensförteckningen! Man vet aldrig när något ändras!
Lycka till! Hälsningar Pernilla


Skrevs juli 2005

  Mia    
Jag fick ett papper med tillåtna och ej tillåtna ingrediensers namn. Fråga om er dietist har ett.


Skrevs juli 2005

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicMarabou mandel/vete/nöttedietist09 dagar
New TopicSanta Maria tex mex dip ostriskLouise114 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade