Alla veteallergiker-se hit!

Alla veteallergiker-se hit!

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Alla veteallergiker-se hit!
  Ulf    

Alla veteallergiker-se hit!


Hej. Det här är uteslutande en tråd om veteallergi.

Jag har fått reda på att jag är veteallergiker. Nu skulle jag vilja veta vad för symtom ni andra veteallergiker har ifall ni äter vete. Man hör nämligen nästan aldrig någon nämna symtomen av veteallergi. Jag har gaser och lös mage, och fick värdet 16 på mitt blodprov.

Vad fick ni för värden på era blodprov? och hur nogranna är ni när ni äter? I till exempel hårvax finns det hydraliserat vete... Ger det några symtom om man använder hårvax som veteallergiker? Jag har fått klåda i hårbotten och håravfall som jag tror kan kopplas till min veteallergi.

Berätta gärna om era erfarenheter.

Alla veteallergiker-se hit!  skrevs juni 2005

  anna    
Hej Ulf!

Mina två pojkar på 1,5 och 3,5 år är veteallergiker. De hade 12 och 13 på blodproven sist vi kollade. De är också allergiska för bl.a havre och mjölk. Jag har fått intrycket av att veteallergi är ganska ovanligt (eller iallafall att man får uttalade symptom pga det). Pojkarnas dietist, som jag inte är nöjd med, verkar helt ställd och säger mest att hon nästan aldrig får in barn med veteallergi, så där får vi inte mycket hjälp.

Deras symptom har varit allt från utslag och eksem till kväljningar och kräkningar, tills vi upptäckte vad det berodde på. Eventuellt finns chansen att deras veteallergi växer bort, men eftersom de har så många allergier är det inget vi vågar räkna med. Äldsta pojken är också kraftigt björkpollenallergisk och vår läkare säger att det korsreagerar med vete (och stenfrukter förstås). Det där med hårvaxet visste jag inte, men det är väl inte omöjligt. En bekant är bagare och han får utlsag och hösnuva av vetedammet, men kan äta det i färdiga produkter.

Jag vet inte om du blev nå' klokare av mitt inlägg. Hoppas att du mår bättre nu utan vetemjöl iallafall!

Skrevs juli 2005

  Ulf    
Tack för svaret Anna.

Har nu ätit vetefritt några månader. Med resultat att jag känner mig mycket piggare. Har dessutom bättre andning, och mindre irriterad hud. Magproblemet har bara blivit delvis bättre dessvärre.

Börjar misstänka att jag är havreallergiker, och vill passa på att fråga hur du gick till väga för att komma fram till att dina söner är havreallergiker. Testade ni er fram via uteslutningsmetoden? Min läkare gav mig uppgiften att det ännu så länge inte finns några blodprov för havre.

Verkar vara stor brist på personer med kunskap om veteallergi och dess symtom. Min dietist returerade min remiss tillbaka till min läkare (eftersom hon inte har kunskap om veteallergi), så jag har tusen frågor men inga defintiva svar. Har ringt till alla förbund som kan tänkas tillhandahålla info om just veteallergi, utan resultat. Jag har liksom din son allergi mot björkpollen, och stenfrukter. Tror också som du att symtomen av vete är liknande med symtomen av pollenallergi. Av min erfarenhet att döma är det också just så.

Fast jag har hört att symtom vid allergi kan skifta rätt mycket från person till person. Så jag utesluter inte att det trots allt är veteallergi som delvis orsakar mina magproblem.Skrevs juli 2005

  anna    
Hej Ulf!

Vad gäller havreallergin så har din läkare gett dig fel information, de tar visst vanligt blodprov. Tröttsamt när man inser att man själv kan mer om allergier än läkaren, så har det tyvärr varit för oss ibland. Pojkarna reagerade med kväljningar, slem i halsen och i de värsta fallen med att kräkas, men symptomen är antagligen mer diskreta på en vuxen. Vår läkare säger fortfarande att "men havre är ju så milt, det kan ju t.o.m glutenintoleranta äta"... Jo, förvisso, men det hjälper ju inte när barnen kräks! De hade ganska svaga siffror, de låg runt två bara, men reagerar alltså trots det.

Så kräv att de tar ettt blodprov, det är ju inte helt lätt att använda sig av uteslutningsmetoden, eftersom man kanske är allergisk för något annat också, som man inte upptäckt än. Lycka till!

Skrevs juli 2005

  Mini    
Hej!

Jag är sannolikt veteallergiker också. Negativt på gluten. Har tagit blodprov, men inte fått ngt svar av läkaren (får väl ringa och köa som vanligt...) Nu åt jag en massa mangosorbet igår kväll som innehöll glukossirap ifrån vete (det stod på paketet!) och blev rätt dålig. Mina symptom är svullen mage som liksom boxas på innifrån och stark och hög puls. Sömnen blir förstörd. Yrsel. På långsikt blir jag deprimerad.

Jag är även mkt allergisk mot gräspollen (även ek) och funderar på om vete och gräs korsreagerar. Läste ngnstans att vete eg är ett gräs.

Skrevs september 2005

  Mini    
Oj glömde!

Angående rena magproblem (t.ex lös i magen & gaser)så vore det inte så konstigt om det är laktosintolerans. Om magen har varit ur balans en längre tid på grund av andra allergier så kan tillfällig laktosintolerans uppstå (vad jag har förstått).

Det hjälpte iaf mig och nu har jag upptäckt att jag kan äta vällagrad ost. Yippie!

Skrevs september 2005

  Carola    
Hej! Jag får enorma allergiska reaktioner, förmodligen pga vete (pricktestet visade reaktion mot vetemjöl). Hela kroppen täcks av utslag, blodtrycksfall förekommer, huden bränner vilket även leder till att lederna gör ont, läppar och tunga svullnar! Och reaktionen går fort! Vill poängtera att detta sker i samband med att jag förmodligen ätit ngt med vete och sedan rör mig (kort promenad eller liknande, behöver inte bli svettig eller jätte varm).

Jag går numera ingenstans utan mina kortisontabletter eller adrenalinspruta!

Jag skulle vilja veta om det finns fler som känner igen sig i min allergireaktions beskrivning. Reaktion - rörelseenergi?Skrevs december 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej!

Gå in på www.motkroniskabesvar.se

Där står bla följande:

Kortfattat kan basallergin beskrivas så här: All vuxenföda är artfrämmande. Hos friska vuxna personer omvandlar immunsystemet födan till artegna ämnen och anpassar den till kroppens "egen identitet". Men hos spädbarn är immunsystemet tolerant, dvs. det fungerar ännu inte, därför ställer naturen artegen modersmjölk till förfogande. När vi ersätter bröstmjölken med annan föda, mest komjölk och mjöl, vänjer sig barnens organism vid den och när anpassningsmekanismen efter några månader börjar ta hand om födan uppfattar immunsystemet de för tidigt givna ämnena felaktigt som artegna.


Spädbarnets immunsystem kan inte ta hand om artfrämmande föda.
Bara modersmjölk är artegen


Därför kan de ostörda passera skyddsbarriärerna. Deras falska pass gäller hela livet så att vi dag för dag tillför våra celler artfrämmande ämnen med basfödan, vilket förr eller senare leder till sjukdom. Vi kallar dessa ämnen "basallergener" eller "basantigener".
Vid autoimmuna sjukdomar vänder sig immunsystemet mot dessa artfrämmande ämnen i vävnaden. Det vänder sig inte mot den egna vävnaden.
Med basallergi menar vi alltså en sorts överkänslighet mot eller ofördragsamhet av mjölk och andra ämnen som brukar finnas i nappflaskan.

Genom blodet och bröstmjölken kan dessa artfrämmande ämnen också skada fostret, som i sin tur kan bli "basallergiker" t.ex. barn till mödrar med astma.
Därför rekommenderar vi alla blivande och ammande mödrar i den nuvarande generationen att hålla "basallergidiet" (utan mjölk, mjöl, jäst och glutamin) och att amma utan tillägg i minst sex månader för att förebygga psykiska sjukdomar, allergier, hjärt- och kärlsjukdomar och andra kroniska åkommor hos sina barn.

I Skåne finns en grupp s.k. "Ursulababysar", som är friska därför att deras mammor följde Ursulas ovanstående råd.

Ta hand om ditt barns hälsa redan under graviditeten!


Läs mera om immunsystemet i fosterstadiet här


Man kan alltså skapa en friskare ny generation genom att amma alla barn minst sex månader helt och genom att blivande mödrar under graviditet och amning håller en speciell, så kallad basallergidiet. (Utan mjölk, spannmål, jäst och glutamin)


Vi vet att kroniskt sjuka kan bli symtomfria med samma diet. T.ex. brukar allergiker sluta reagera på sina allergener (katter, pollen, mögel, äpplen mm) och patienter med psykiska åkommor (bl.a. psykoser, depressioner, fobier, överaktivitet) bli symptomfria. Rygg- matsmältnings- urinvägsbesvär med flera brukar försvinna.


Skrevs december 2007

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicGlutenfria receptGästkonto313 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade