Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av | Bröd | |
annchristin | Brödnär jag bakar bröd (glutenfritt)så blir det lite hårdare och de jäser inte så mycket heller.nåt tips skulle va jätte glad för om nån vill svara.tack på för hand Bröd skrevs augusti 2005 |
|
Nina | Ha i mindre mjöl så smeten blir lösare. Och använd alltid fiberhusk. Jag brukar dessutom alltid ha i ½-1 dl sirap när jag bakar bröd. Bakpå fiberhuskpåsen står det recept. Brukar följa det med tillägga en del själv för att få mer smak på brödet. Tex havregryn, sirap, solrosfrön osv. Men å andra sidan får den inte bli för lös degen heller, för då jäser den upp men sjunker ihop i ugnen igen... det är bara att testa sig fram. /Nina Skrevs augusti 2005 | |
Louise M (dietist) |
Ett tips är att sätta till llite bakpulver ½-1 tesked som hjälper till med jäsningen under bakningen Skrevs augusti 2005 |