Behöver era råd!

Behöver era råd!

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Behöver era råd!
  Gäst K
(Gästkonto)
   

Behöver era råd!


Hej!

Jag har levt med en mage som krånglar ( lös, bullrig, smärta! )från det att jag var tonåring, trodde först att det var magkatarr och har ätit tabletter för detta. Men till slut fick jag nog och har påbörjat undersökningar, men dessa visar ingenting. De har testat blodet, jag har gjort en gastroskopi för att se om det är gluten jag inte tål. Men de hittar inget, alla mina värden är bra förutom järn det var lite lågt. Till saken hör att min far har samma problem med sin mage och då trodde jag att det kunde vara gluten eftersom det är ärftligt. ( han har för övrigt inte varit hos läkare o testat ngt )

Men nu känner jag att jag orkar snart inte längre, känns som om jag blir tröttare o segare för varje dag och nu har jag börjat tappa håret också... Försöker äta vitaminer för att det kanske kan hjälpa, men på ngt sätt känns det som om denna tröttheten och min onda mage hänger ihop.

Det jag undrar är om det är ngn som slutligen fått svar att ni är glutenint, trots att proverna inte visat ngt eller visas det ALLTID genom gastroskopin? Eller ngn som känner igen sig och har fått diagnos och kan hjälpa mig med vilka tester som kanske behöver göras? Alla tips och råd är enormt välkomna!

Inlägget blev lite långt, ursäktar...

Tacksam för alla svar!

Ha en go kväll.
Mvh
Maria

Behöver era råd!  skrevs september 2005

  Viktoria    
Du har inte provat att utesluta mjölk istället för mjöl?? du kan känna av en mjölkallergi eller laktosintolerans

Skrevs september 2005

  Karin    
Har precis som du genomgått många undersökningar och x-antal Losec kurerpha buksmärtor och uppsvullen buk. Gjorde gastroscopi som var helt ok. Ingen glutenallargi.
Till min stora lycka hamnade jag efter många år på allergimottagningen Sahlgrenska. Efter lite olika prover och tester har de nu kommit på att jag är allergisk mot själva vetesäden. Så nu äter jag vetefritt och mår hur bra som helst. Är aldrig svullen eller har buksmärtor och det är en befrielse. Allergimottagningen Sahlgrenska är helt otroliga. ´

MVH Karin

Skrevs september 2005

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej!

Tack för svaren! Laktos har jag redan testat att utesluta, men det hjälper inte. Men jag ska genast ta upp det med allergi mot vete med min läkare. Tyvärr går jag hos en privatläkare som litegrann tycker att jag överdriver mina problem... undrar hur hon själv hade tyckt om att vakna mitt i natten med kramper eller att med flackande blick söka efter närmsta toa när man går på stan...

Jag väntar på tid för en datortomografi på Sahlgrenska, kanske kan jag få "in en fot" på allergimottagningen då!? Vore skönt att komma till ngn som verkligen tar mina problem på allvar.

Tack igen!

Mvh
Maria

Skrevs september 2005

  Malin    
Hej.. Ibland hjälper det inte att bara utesluta laktosen, utan måste också ta bort mjölkproteinet.. Alltså att helt utsleuta alla mjölkprodukter. Det kan vara ganska stor skillnad på dessa två nämligen.. Då ska man utelsuta det i några veckor, för att kunna se ett resultat...

Lycka till!

/Malin

Skrevs september 2005

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicTriumfglass hallonsorbet mjölkrisk nydietist02 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade