Blir du också yr vid veteallergi?!

Blir du också yr vid veteallergi?!

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Blir du också yr vid veteallergi?!
  Gäst K
(Gästkonto)
   

Blir du också yr vid veteallergi?!


Hej!
Jag har det senaste halvåret mått illa, haft huvudvärk och känt mig yr och svimfärdig ibland flera gånger om dagen. Vet inte om det beror på min veteallergi? Har precis börjat att försöka undvika vete. Räcker det med att äta glutenfritt? Illamåendet och huvudvärken går att leva med, men att bli svimfärdig är väldigt jobbigt. Nån annan som har samma problem? Tacksam för alla svar!
Jeanette

Blir du också yr vid veteallergi?!  skrevs oktober 2005

  Agneta    
Jag är glutenintollerant och vet inte mycket om veteallergi men om jag vore i dina kläder skulle jag söka upp en läkare. Har Du kontrollerat blodtrycket? Hälsningar AT

Skrevs oktober 2005

  Mini    
Hej!

Jag blir också yr när jag får i mig vete, och överaktiv. Obehagligt. Dessutom får jag koncentrationssvårigheter. Jag är ganska säker på att jag är vetealleriker (inte glutenintolerant), men min diagnos drar ut på tiden. Ska till specialist snart. Jag reagerar även på stärkelsesirap baserad på vete, vilket är väldigt jobbigt då ursprunget inte alltid markeras! T.ex Knorrsbuljong- är den vetebaserad? Det känns så tycker jag.

Hoppas att du kommer tillrätta med allergin.

(Det är inte helt lätt ibland...)

Mvh
Sabina

Skrevs oktober 2005

  Ulf    
Jag är mycket allergisk mot vete. Symtomen kan skilja sig från person till person, men jag blir överaktiv och får springa på toaletten ifall jag käkar vete.

Modifierad stärkelse och stärkelsesirap kan vara från vete. Är oftast så... Står inte alltid ursprung. Ring producenten och fråga.

Glukossirap och frukossirap kan också vara stärkelse från vete, vad jag har förstått (rätta mig den som vet).

Se upp med kryddblandningar, ketchup, glass och andra livsmedel som man kan tycka kännas säkert men oftast inte är det.

Skrevs oktober 2005

  Ulf    
Ska tillägga att inte alla veteallergiker reagerar på modifierad stärkelse av vete, eller stärkelsesirap av vete, då det inte återstår mycket av det allergena proteinet i dessa två. Är man mycket allergisk så reagerar man dock, det vet jag av egen erfarenhet.

Skrevs oktober 2005

  Blåfjäder    
Om man inte tål glutamat (som tex finns i buljongtärningar osv) kan man bli yr. I Andrew Weils bok; Naturlig Hälsa Alternativ medicin, står förljande;
"Glutamat kan ge allergiska reaktioner, alltifrån nästäppa, till huvudvärk och fullt utvecklat "kinarestaurangsyndrom" med hudrodnad, svettningar, hjärtklappning, bultande huvudvärk, och andra oroväckande symptom."


Skrevs oktober 2005

  Blåfjäder    
Forts...men med dina symptom skulle jag gå till doktorn och be att de tar ett blodprov för att kolla gluten, mjölk osv samt allt annat såsom järnet,B-vitamin,zink, sköldkörteln, osv gör en riktig hälsokontroll.

Skrevs oktober 2005

  anna    
min dotter har nyligen fått diagnos på vete mjölk och äggallergi hon har under den senasre tiden ,innan vi ändrat kosten klagat mycket på huvud värk. detta har blivit betydligt bättre nu så jag tror att det hänger i hop.

Skrevs mars 2006

  Cicki    
Jag bar dålig som bara den. Inte bara yr utan jag får feber, upp till 38,5 och skakningar...nästan likt som lågt bldsocker. Och vips, efter ca 2 timmar är det borta. Mysko! Läkarna jag träffat kan inte förstå varför, känns lite konstigt att man inte kan få svar.
Cicki


Skrevs april 2006

  Sofia    
Var ett tag sedan det första inlägget skrevs men jag svarar ändå.
Jag har alltid oxå haft samma symtom som du skrev, plus problem med magen. I samband med symtomen du skrev hade jag även lågt blodtryck. Kan det ha något att göra med gluten eller veteallergi?
Har fått diagnosen glutenintolerant (4 månader sedan)men funderar även på om jag kan ha veteallergi. Har fortfarande kvar mina problem med magen men yrheten mfl har blivit bättre. De enstaka ggr jag har fått i mig vete har symtomen kommit tillbaka. Blir väldigt förvirrad av detta!


Skrevs juli 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicMarabou mandel/vete/nötte nydietist07 dagar
New TopicSanta Maria tex mex dip ostriskLouise112 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade