Fundersam glutentjej

Fundersam glutentjej

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Fundersam glutentjej
  Sofia    

Fundersam glutentjej


Hejsan alla!
Jag är 21 år och befinner mig just nu i Auckland osm är en äldigt bra stad för glutenintoleranta. Jag blev diagnoserad i slutet av februari. Hade då gått med besvär sen tidiga tonåren: gaser, uppblåsthet, trötthet, deppighet, yr och alltid hungrig mm. Innan hade dom sagt att jag hade känslig mage, ibs o allt vad det heter. Har nu ätit glutenfritt sen dess men jag kan inte känna ngn större skillnad med magen ännu. Jag tor att jag känner mig bättre med de övriga symtomen. Kan det ta väldigt lång tid innan man känner sig bättre? Funderar på om jag kanske måste börja äta helt naturligt glutenfritt. Hur lång tid kan det då ta innan jag känner skillnad? Jag börjar känna mig så orolig över att det inte alls är gluten..men jag gjorde en gastroskopi där allt med blotta ögat såg bra ut men testerna visade gluten. Jag dricker inte mkt mjölk men äter en del youghurt. Jag känner mig bättre efter en måltid med typ bara ris än efter jag har ätit bröd eller pasta, då även glutenfri. Kan ngn förklara för mig vad som händer? Jag blir bara så frustrerad.

Fundersam glutentjej  skrevs juli 2006

  Marie    
Det låter som att du borde testa naturligt glutenfritt, dvs utan vetestärkelse. Om det är vete som
du regerat på borde det märkas skillnad ganska omgående när du tar bort det, eftersom det då varit frågan om en allergi som ofta ger snabbare symtom än intoleranser.
Annars så kan du ju testa att ta bort mjölken. För tyvärr är det ju så att är man allergisk/har intoleranser mot en sorts mat så har man det ganska ofta mot flera.


Skrevs juli 2006

  Sofia    
Jag känner mig sämre även av bröd och muffins som är naturligt glutenfria. Kan det vara för att jag har ätit vetestärkelse i andra mjölmixar och att de naturligt glutenfria produkterna oxå "retar" upp magen för att magen inte är "läkt". Gud vad det var svårt att förklara! Tips?

Skrevs juli 2006

  Lena    
Hej Sofia!

Det är inte lätt det här! Jag har skrivit här på sidan flera tillfällen om mina egna problem liknande dina, att jag trots glutenfri kost, nu i två år, ännu inte är bra. I mitt fall är det solklart att jag har en celiaki, som jag precis som du haft hela livet oupptäckt med en massa knepiga symtom och en ganska "förstörd" kropp av detta. Jag har nu pga att det är en massa annan mat jag inte tål coh har väldigt jobbiga symtom pga detta, fått en utredning med specialistremiss till Sahlgrenskas allergiavdelning. Jag har fått göra en flera månader lång uteslutningsdiet där jag ätit enbart "säkra" produkter för att sedan föra in ett födoämne i taget tre dagar i rad och mellanrum innan något ytterligare prövas. Ganska jobbigt och svårt att laga mat med så lite ingredienser. Har under denna tid upptäckt, vilket känns lite sådär, att jag inte alls mår bra av havre (vilket jag ätit hela tiden) och reagarar även på glutenfritt med vetestärkelse. Jag har då frågat mej själv om det hela är så "enkelt", att så länge jag utsatt min mage för havren och vetestärkelsen, så har inte min celiaki helt läkt ut med de här andra intoleranserna och kvarvarande symtom som följd.
Har precis läst en mycket intressant bok som heter Dangerous Grains av någon professor James Braly och Ron Hoggan. Den handlar om glutenintolerans och vilket stort problem det är och hur sjuk man faktiskt blir av det. De är mycket tydliga med att man inte ska äta vare sig havre eller vetestärkelse, och det är inte för att boken är gammal, de resonerar kring dagens trend med havre och det avvikande som är i några få länder att man tillåter vetestärkelse i det glutefria.
Inte vet jag om de kan ha fel, men jag tänker i alla fall testa deras tankegångar nu ett tag.
Som svar på din fråga om man kan se veteallergi på biopsin låter det osannolikt. Däremot är det ju inte heller självklart att även om du inte tål vete, så ger det utslag på ett blodprov. Själv har jag enligt allergitesten inga allergier (mer än mot pollen). Så då handlar det mer om att pröva, utesluta vete ett tag helt och hållet och se vad som händer när du tar in det igen. Det bör nog vara en lite längre period, ett par tre veckor, för att du ska märka av något när du tar in det igen.
Det var lite tankar från mej, lite frusterad som du över att aldrig bli riktigt bra.
Ha det så gott det går i alla fall!
Lena

Skrevs juli 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New Topicmarabou mjölkchoklad 200g nydietist05 dagar
New TopicSnabb effekt..?Caezar09 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade