Restaurantguide.

Restaurantguide.

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Restaurantguide.
  Gäst K
(Gästkonto)
   

Restaurantguide.


Hej. har en son som är glutenintollerant.
Tycker inte att det är några problem i vardagslivet.
Något jag kan sakna är en förteckning över restauranter cafeèr pizzerior etc att ha som hjälp vid semester och vistelse på ny ort.
Då vi samman lagt bör vara ca 3-5% som har någon allergi eller överkänslighet borde detta inte vara någon omöjlighet att genomföra.
Påtalade detta för celiakiförbundet och fick en blandad reaktion då man inte kunde garantera innehållet i en sådan sammanställning. Självklart kan man inte och ska inte göra det.
men i min värld är det väll bätre att ha något att gå på än inget alls. sen om det har bytts ägare osv så är det ju inget att göra åt annat än att uppdatera listan.
En sådan lista kan ju ligga online på en sida som denna eller celiakiförbundet.
kom gärna med åsikter.
kristian.

Restaurantguide.  skrevs augusti 2006

  Agneta    
Hej!
Din idé är jättebra. För fyra år sedan föreslog jag också Celiakiförbundet att det finns massor att göra och att många vill ha information om inköpsställen resturanger osv. Men tyvärr det gick inte. Jag tycker också att allergimat.com kan försöka sammanställa informationen.


Skrevs augusti 2006


Louise M (dietist)
   
I droppmenyn undeer tips hittar du det du frågar efter. Där kan du söka alla tips eller på område. Där kan du också skriva in dina egna tips.
Vi kan naturligtvis inte "garantera" tipsen


Skrevs augusti 2006

  Gäst K (Gästkonto)    
jag har varit där och kollat, likaså på celiakiförbundets sida.
Efter detta så insåg jag att det inte kan innehålla mer än 5% av alla restauranter cafeer pizzerior och dyligt i landet som kan tillhandahålla den service vi behöver. tycker det vore klokt att samla det på ett och samma ställe.
det vore enkelt att genom celiakiförbundets tidning uppmana till medlemmarna att sända in förteckningar från sin hemstad över cafeer osv. för en sammanställning som kan ligga online och öppen för kommentarer och redigeringar.

mvh Kristian.

Skrevs augusti 2006

  Jessica    
Hej!
Det finns en sida där man kan välja olika sökkriterier på restauranger och cafeer; www.restaurangguiden.com
Där finns en hel del registrerat men vill man söka mer specifikt VAD dom har som är tex. glutenfritt så får man ringa eller besöka. Testa =)
Lycka till!
Jessica


Skrevs september 2006

  Jane    
Det allra bästa vore ju om varje restaurang som öppnades måste ha kunskap om hur man lagar mat till olika allergiker respektive intoleranta. Ett sorts certifikat kanske som ett bevis på att man klarar av att laga specialmat. Det vore väl nåt, eller hur?


Skrevs oktober 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade