Ersättning vid glutenintolerans?

Ersättning vid glutenintolerans?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Ersättning vid glutenintolerans?
  Charlotte    

Ersättning vid glutenintolerans?


Jag har förstått att ersättningar från försäkringsbolagen för glutenintolerans skiljer otroligt mycket. Någon som tecknat försäkring i trygghansa hade fått 32000! En annan hade fått 15000?! Stämmer detta verkligen? Att det kan skilja beroende på vilken typ av försäkring man väljer och i vilket bolag, är jag helt införstådd med, men dessa ohyggliga skillnader!
Vi får (eventuellet?) ynka en engångssumma på 800 (2% av prisbasbeloppet) av Folksam, och då tecknade vi ändå en okej (något dyrare än vår egen) försäkring.
Kan aldrig tänka mig att det kan skilja så mycket.
Har ni några erfarenheter från detta? Har ni fått ut försäkringspengar och hur mycket rörde det sig om. Ni behöver inte svara exakt, bara ungerfärligt om ni hamnade runt 30000 eller 300. Vilken kategori (medicinsk invaliditet?) hamnde ni i? Finns det något annat att tillämpa?
Tycker detta verkar lite märkligt...hoppas verkligen att jag missförstått alltihop. Det är ju inte klokt om det skiljer så mycket.
MVH Charlotte

Ersättning vid glutenintolerans?  skrevs september 2006

  Nina    
Få ut på försäkringen?? Har jag aldrig hört om. Kanske värt att kolla upp sånt...
Det enda jag vet är att här i västerbotten får man ett kostintyg, så länge du har varit till läkare och fått diagnostiserat glutenintolerans. Det är ju visserligen inte mycket att välja på, men pasta, mjöl och knäckebröd får man i alla fall. Räcker nästan ett år för mig. Beror väll på hur mycket pasta och sånt man äter.

Men som sagt, det där med att få ut på försäkringen. Är det nån sorts barnförsäkring då eller? Eller är det vanliga försäkringen?
/ Nina

Skrevs september 2006

  Charlotte    
Ja, vi tecknade en sjuk- och olycksfallsförsäkring (eftersom jag har en medfödd ögonsjukdom som kan vara genetiskt överförbar).

Läste på celiakiförbundets forum om en del som fått ut en engångssumma (2 % som baseras på prisbasbelopp). Den vanligaste summan tror jag hamnar runt tusenlappen eller några, men det jag reagerade på var att det faktiskt kunde skilja så mycket. Därför ville jag kolla upp det rent allmänt.

Så om du har någon tecknad försäkring till dig (eller ditt barn) är det värt att kolla upp det. Det går i så fall under "medicinsk validitet".

/Charlotte

Skrevs september 2006

  Calle    
Hej min son fick 38000 i en engångssumm från folksam. Man får vänta ett år på att få ut pengarna bara för att man ska vara säker på att det är celiaki. Nu väntar vi på att vår dotter ska få sina pengar men jag tror inte att hon får så mycket pengar för att vi har en medlemsförsäkring på henne. Det brukar vara mindre basbelopp på det.
men 800 låter väldigt lite kan inte stämma.
mvh Lottie


Skrevs oktober 2006

  Linda    
Ett tag sedan du skrev men jag har inte varit inne på denna sida på ett tag.Jag blev både glag och upprörd när jag läste att du fått ersättning av folksam. Jad har också min son försäkrad där, men de ansåg att jag inte hade rätt till någon ersättning. och jag kunde tidigast pröva att söka igen om 3 år, trist. Men tack vara att jag läst vad du har skrivit så ska jag ringa till dem redan idag. Min son har även vete, soja, komjölksprotein, ärtprotein, jodnöts, ägg, och då givetvis glutenallergi och kraftig pollenallergi. Så all hjälp man kan få är väldigt välkommen. TACK

Skrevs november 2006

  Birgitta    
Hej.Det var ett tag sedan du skrev men,men.Min dotter fick sin diagnos strax efter sin ett årsdag(hon hade då gått ner till 6,5 kg!! Efter mycket krångel med papper,extra prover mm (ca 1 år) fick hon ut på sin Trygghansa försäkring,31000 kr.Kämpa på och lusläs allt det finstilta.Lycka till.Birgitta

Skrevs januari 2007

  ullis&sandra    
Dotterns 'gluten' diagnostiserades sommar/höst 2006. Gjorde då en anmälan till försäkringsbolaget där vi hade en 'barnförsäkring' sedan hon var ca. 1 år. De villa ha vår fullmakt att kontakta hennes läkare och sjukhus. I våras kom ett brev att vi skulle bli kontaktade september -07. I förra veckan kom det brevet. Hon fick ett engångsbelopp, 2 % av invaliditetsers, för hennes del drygt 40000. Barnförs. har kostat oss ca 2000 per år. Vi tar ju tacksamt emot pengarna, men de 'kommer' ju inte per automatik, man måste själv göra anmälan, och det fick jag veta här på forumet, så tack för det. Dottern skall få ny cykel, säng och lite annat som står 'på listan' Mvh Ullis

Skrevs september 2007

  Kim    
Jag fick 19700 men det handlar också om hur länge man haft försäkringen och även intoleransen, det grundar sig på försäkringsvärdet därför skiljer sig kostnaden. Jag var 16 när jag fick min diagnos och det är klart att då är mitt försäkringsvärde högre än en bebis på ett år som kanske precis fått veta det.

Skrevs november 2007

  Birgitta    
Vår dotter då 1 år fick Celiaki och ca 1 år senare fick vi ut på hennes TryggHansa barn försäkring.Dottern(det är ju faktiskt hennes pengar)fick ca 30 000 kr(tror att det var beräknat på 2 el 3% invalititet).Så ni som inte visste om att vissa försäkringar kan ersätta er,KOLLA UPP DETTA!!Men mycket pappersjobb hit o dit var det.

Skrevs november 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej ersättningen gäller väl bara barn? själv vx med gluten/mjölk, fick indraget 300:-/mån när alliansen kom till makten med svar dina allergi/intoleranser föranleder inga merkostnader, men det var ju landsting ej försäkring. Kan någon svara mej tacksam

Skrevs december 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
Jag fick reda på min celiaki vid 24 års ålder då hade jag mindre än ett år kvar på min barnförsäkring som gick till 25 år. (trygghansa)
Jag fick ett engångsbelopp på 50 000kr.
Det va mycket lite pappersarbete, endast ett papper att skriva på och skicka in.
Dock räckte det inte med ett blodprov för att bevisa celiaki utan trygghansa ville ha ett riktigt vävnadsprov så det va först efter en gastroskopi som jag fick mina pengar.

Får tacka min mamma som va på dom som en hök så fort det uppdagades om celiakin.
Nu är mina barn försäkrade via trygghansa och vi fick för en vecka sen svar på ett blodprov från min snart femåriga son att han är glutenintolerant så det ska bli intressant hur det här utvecklas och vad det blir av det.
skriver här när jag vet mer.
Kan ju alltid hjälpa någon kanske...

Skrevs maj 2015

  Gäst K (Gästkonto)    
Min son på 2,5 år fick precis uppdagat att han har celiaki efter att jag själv precis fått diagnosen vid 28 års ålder. Jag får ingen ersättning, däremot har jag en bra barnförsäkring på sonen hos Folksam. Han får 2 % av försäkringsbeloppet vid invaliditet vilket motsvarar 44 500 kr. Jag fick endast skicka in en kopia på hans sjukjournal där det framgår att besvären har funnits i mer än 1 år. Sedan behövde vi öppna ett konto i hans namn som ska vara överförmyndarspärrat. Det är ju hans pengar! Pengarna har placerats på konto med god avkastning så förhoppningsvis växer de ordentligt tills han är myndig.
Så teckna en bra försäkring på era små hjärtan!


Skrevs september 2015

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New Topicmarabou mjölkchoklad 200g nydietist04 dagar
New TopicSnabb effekt..?Caezar09 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade