PROVIVA - att ta eller inte ta, det är frågan

Annons...
Slippa annonser?

PROVIVA - att ta eller inte ta, det är frågan

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    PROVIVA - att ta eller inte ta, det är frågan
Kristina Lönnqvist    

PROVIVA - att ta eller inte ta, det är frågan


Har blivit varnad för Proviva då det innehåller både maltmjöl och havre. Dock säger deras hemsida följande:
Hur reagerar glutenöverkänsliga personer på ProViva?

ProViva produkterna baseras på en havreblandning som substrat för laktobacillernas I produkten ingår dessutom en liten mängd maltmjöl.

Livsmedelsverkets gränsvärden för vad som får kallas glutenfritt är 200 ppm
Vid de analyser som utförts på ProViva sortimentet har gluten inte kunnat påvisas i någon av produkterna, inte ens i ProViva Shot där havreblandningen är 5 gånger så koncentrerad som för de övriga produkterna

Med andra ord ligger samtliga produkter under koncentrationen 20 ppm som är detektionsgtränsen för analysen.

Så - då är följande fråga: Vad har NI för erfarenhet??? Snälla - snabbt svar för dottern är kass i magen (av andra orsaker än celiaki) och älskar Proviva.

PROVIVA - att ta eller inte ta, det är frågan  skrevs september 2006

Annons   
Maria Lindberg    
Min dietist sa att Proviva var ok men jag har själv inte testat ännu...

Skrevs oktober 2006

Kine    
Jag tål INTE Proviva!

Skrevs mars 2007

Nina Åström    
Proviva innehåller ju maltmjöl av korn. Därmed tycker man ju att den då borde innehålla gluten? Eftersom korn ju innehåller gluten. Men det kanske är som med soya, det försvinner i processen.

Skrevs mars 2007

Anna    
Min son fullkomligen äääälskar Proviva Nypon, men vi har märkt att han blir dålig av det. Han har dagligen druckit Proviva sedan ca ett och ett halvt år tillbaka, så det handlar alltså inte om några små mängder, men ändå. Han fick sin diagnos i december -06 och vi uteslöt allt som innehöll gluten direkt. Även Proviva för säkerhets skulle. Han blev snabbt bättre. I januari hade vi tid hos dietisten och hon sa att Proviva var OK, varpå sonen fick börja med det igen. Efter några veckor var han sämre igen och hans fisar.. alltså, det går inte att beskriva lukten. Vi tog bort Provivan och han blev bättre igen. Och läkaren är inne på vårt spår, så jag tycker man ska ta det säkra framför det osäkra i det här fallet och inte dricka Proviva alls.

Skrevs mars 2007

emma fransson    
Hej. Jag testade Proviva Mango idag och jag fick allergisk reaktion. Jag tål inte gluten.

Skrevs januari 2012

Gunilla Haglöf    
Både jag och min två nu vuxna söner har druckit Proviva utan problem.Den innehåller mindre än 5 mg gluten / kg produkt (< 5 ppm). Men det måste man ju känna själv. Jag och äldste sonen dricker rätt mycket och det hjälper våra onda magar jättebra.

Skrevs mars 2012

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicLaktos, kanske mjölkprotien allergi...Mikael Lundman1112 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade