Estrella Chips

Estrella Chips

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Estrella Chips
  Gäst K
(Gästkonto)
   

Estrella Chips


Vet någon om Kostfibrer 5,5g/100g innehåller gluten??? Det är det enda (vad jag vet) som jag inte har koll på av vad min dotter 10 år, fått i sig idag. Dagen slutade med mag/huvudvärk. De chips hon åt var 50% LESS FAT MORE CRUNCH - SALT. Tack för mig, hoppas någon har en aning. Vänligen Ullis

Estrella Chips  skrevs november 2006

  Berit    
Kostfibrer kallas de kolhydrater från växtriket som vid matsmältningen inte bryts ner, utan når tjocktarmen i stort sett opåverkade. De har ingenting med gluten att göra. Chips görs ju av potatis och potatis kan en person med glutenintolerans äta, som du säkert vet. Du kan läsa mer om kostfibrer på Livsmedelsverkets hemsida, www.slv.se.

Skrevs november 2006

  Gäst K (Gästkonto)    
Tack Berit för ditt svar, alla ord och begrepp bara snurrar runt. Nu har vi kommit på att hon även ätit godis, ca 10 bitar, mestadels lakrits, där kanske boven fanns denna gång. Plus ett JÄTTETUGGUMMI, stort som en pingisboll...........Vänligen Ullis

Skrevs november 2006

  Nina    
Vissa av Estrellas sorter innehåller dock gluten. Jag läste av en slump på Ostbågarna, och där stod det, ja, vad det nu var. Men jag kunde inte äta dom iaf. Och det finns fler sorter. Nu kan jag inte räkna upp dom så här, men det är i kryddningen som det innehåller gluten.
/Nina


Skrevs november 2006

  Berit    
Lakrits brukar innehålla vetemjöl så där har du säkert boven.
Mvh, Berit


Skrevs november 2006

  Gäst K (Gästkonto)    
Oj, nu blev jag lite konfunderad. Har hört att vissa chips innehåller gluten, men aldrig sett det i innehållsförteckningen. Är det bara estrellas som kan innehålla gluten??

Skrevs december 2006

  Berit    
Har varit in på OLWs hemsida och kollat och efter vad som står där innehåller deras chips inte ens spår av gluten.

Skrevs december 2006

  Nina    
OLW's sida är helt kanon. Där har dom allergiinfo och allt. Däremot Estrella har en totalt kass sida. Går inte hitta info om innehåll eller nått alls.
Estrellas chips och Pringles chips kan innehålla gluten. Men även pringles har en mycket bra sida med bra allergiinfo som talar om vilka chips man kan äta och inte.


Skrevs december 2006

  Julia    
Kraft Foods har en urusel sida! Man kan inte få reda på nånting som vill kunna ta reda på. Det är verkligen konstigt att de inte anstränger sig mer, de har många populära märken, som Marabou, Estrella och Philadelphia.
Jag har mailat och frågat några gånger men inte ens fått svar på alla frågor!
Sånt gör mig verkligan arg! Usch.


Skrevs december 2006

  Mikaela (Mikaela)    
Vad kan man äta för godis och chip när man är gluten

Skrevs augusti 2016

  Belinda    
Hej!
Snälla säg inte att "du är gluten", det är glutenintolerant som du är isf. Att säga så gör att det lätt blir fel när någon säger: den där såsen är gluten -betyder det då att den innehåller gluten eller att den är för glutenintoleranta och således är glutenfri?
Nu till frågan: Du måste ALLTID läsa innehållsförteckningen innan du äter men generellt sett så är OLW glutenfria, så länge det är potatischips eller ostbågar vi pratar om alltså. Sedan har väl också de några varianter som tex jordnötsringar och liknande som är gjorda av sädesslag som innehåller gluten.
Mvh Belinda


Skrevs september 2016

  Alexander L    
Gluten finns i vete, råg och korn. Exempel bröd, kex, kakor, bakverk, pasta, cous-cous, bulgur, dinkel, matvete, müsli, ströbröd, pannkakor, såser, gratänger, mannagryn, redda soppor och paj. Du kan också hitta gluten i halvfabrikat som köttbullar, korv, frukt- och bärkrämer, lakrits, smaksatt glass och ostbågar.

Glutenfritt är till exempel ris, quinoa, bovete, amaranth, hirs, durra, hirs och ren havre (Havre är i sig glutenfritt men vissa märken kan innehålla spår av andra spannmål i förpackningen så dubbelkolla gärna, särskilt om du är känslig för gluten.)

Skrevs maj 2021

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New Topicmarabou mjölkchoklad 200g nydietist08 dagar
New TopicSnabb effekt..?Caezar013 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade