Glad över denna sida!

Annons...
Slippa annonser?

Glad över denna sida!

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Glad över denna sida!
Helena Nordlund    

Glad över denna sida!


Hejsan!
Min son som snart är ett år har fått "gluten" som diagnos. Blev så glad när jag hittade denna sida så man kan byta erfarenheter & få råd. Det hjälper liksom till i den jobbiga vardagen.
Växer "gluten" bort på barn eller är det ngt de får leva med? Tacksam för svar. /Helena

Glad över denna sida!  skrevs mars 2002

Annons   
Nina Åström    
Hej!
Tyvärr är det en livslång "sjukdom". Men din son är ju fortfarande så liten att han inte har hunnit med så mycket "vanlig" mat. Och inte har fått smak på allt gott som finns. Så för han blir det en baggis!
Själv var jag 25 när jag fick diagnosen. Och då hade jag ju naturligtvis hunnit med att äta allt gott också. Och att få äta en vanlig pizza eller kexchocklad igen vore inte helt fel. Men tyvärr blir jag väldigt illa mående, så jag avstår och mår hellre bra än dåligt. En del kan ju fuska lite utan att dom mår dåligt efteråt men tyvärr hör jag inte till den skaran.....
Lycka till i framtiden!
/Nina


Skrevs mars 2002

Gästkonto    
Hej!
Nina, du har faktist fel. Det KAN växa bort, men det är ytterst sällan. Själv har jag vart celliaki intolerant sen jag var 6 månader, är nu 15. När jag var 6 år fick jag äta "vanlig" mat i ett halvår och sen fick jag ta ett test på lassarettet då dom tittade ifall min celliaki skulle kunna växa bvort nån gång. Tyvärr kommer den inte det.... Så allergin kan växa bort... //Emelie


Skrevs mars 2002

Katarina    
Hej.
Tidigare trodde en del att celiaki kan växa bort men nu säger man att det är ett livslångt tillstånd. Jag citerar från Svenska Celiakiförbundets hemsida:
"Vissa säger att celiaki är en sjukdom hos barn, som växer bort med åren, medan andra påstår att glutenintoleransen finns kvar hela livet. Vilken uppfattning är riktig?

Den som har fått diagnosen celiaki måste hålla en helt glutenfri diet hela livet för att inte få tillbaka förändringarna i tarmen. Celiaki är alltså en kronisk sjukdom. "

Skrevs mars 2002

dietist    
Om den "växer bort" är det förmodligen en feldiagnos från början. Det kan också vara så att den är "tyst" under en period men återkommer igen. Har man celiaki så växer det inte bort.

Skrevs mars 2002

Agneta    
Hej!
Jag har två killar som har celiaki de är 12 och 8 år. De började bli sjuka när de var 9 mån och innan de var året hade de fått gjort en biopsi och börjat äta glutenfri kost. Det är jobbigt i början innan man får kläm på var man kan hitta alla varor och vilka recept som fungerar, men ge inte upp! Jag vet inte hur många degar jag har kastat!! men till sist får man kläm på det där med glutenfri bakning och då blir det roligt att baka. Numera har jag skaffat en bakmaskin till deras bröd för annars hann jag inte av köket! En bok som jag har haft mycke nytta av är Bakglädje som jag köpte genom Celiakiförbundet.
MVH Agneta


Skrevs september 2002

Pernilla Welander    
Jag håller med - visst är det toppen med en sida som denna?! :) Har en dotter på 18 månader som för ett par månader sedan fick diagnosen celiaki. Enligt läkaren är det ett livslångt tillstånd, men i sällsynta fall kan det växa bort. Bäst att vara inställd på att hon är glutenintolerant resten av livet - skulle det växa bort är det ju toppen! Jag har så'n tur att jag är "allergiutbildad" genom jobbet, jobbar i livsmedelsbutik, och har bl.a. bakat och lagat glutenfritt under kurser. Men råd och tips från alla möjliga håll tas tacksamt emot!

Skrevs september 2002

Marika    
Hej,
Min son blev ett år den 14 okt.Vi fick veta att han har gluten allergi förra veckan.När vi pratade med doktorn sa hon att om Filip skulle ha varit över två år gammal så skulle hon säga att det är för hela livet, men eftersom han är så litten så KAN DET FAKTISKT VÄXA BORT!!!!!!!Marika


Skrevs november 2002

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicIngen Celiaki,men tål inte gluten.N... nyChristina Mar...118 dagar
New TopicMajsprodukter nyAlexander08 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade