Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av | Mjöl | |
Lottie | MjölHej alla! jag undrar om det är någon som vet om man kan ändra i vanliga recept tvärt av. T.ex. om det står 4 dl vetemjöl kan man ta samma mängd av det glutenfria mjölet då? mvh Lottie Svenssón Mjöl skrevs mars 2002 |
|
Nina | Hej Lottie! Jag har fått höra att det bara är att byta ut "vanligt" mjöl mot glutenfritt. Jag gör det oxå väldigt ofta när jag bakar eller gör såser o.dyl. Matbröd vet jag inte om det funkar med har inte provat ännu, men andra bakverk, såser, plättar m.m funkar helt ok att byta ut mjölet rakt av! Skrevs mars 2002 | |
Katarina | Du kan byta rakt av i redningar, sockerkakor, muffins, pannkakor, våfflor och liknande men när man skall baka matbröd och "vetebröd" så måste man ha speciella recept. Katarina Skrevs mars 2002 | |
Maja | Hejsan! Jag har fått en omvandlings-lista av min dietist.Den funkar jätte fint. Ring till en dietist så kan hon/han säkert skicka över en sådan till dig. Skrevs juli 2002 | |
Annika | med Lailas mjölmixer går det men när jag provat finax så har det gått käpprätt åt skogen :-D läs med om Lailas mjölmixer på http://www.specialkost.se/ Skrevs oktober 2008 | |
|