Äta samma mat som glutenintolerant?

Äta samma mat som glutenintolerant?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Äta samma mat som glutenintolerant?
  Gäst K
(Gästkonto)
   

Äta samma mat som glutenintolerant?


Hej!

Min kille sen tre år tillbaka har fått diagnosen gluteintolerant för några veckor sedan, det var en ren slump att det ens upptäcktes, så vi vet inte ens hur länge han haft det.

I alla fall så har jag börjat leta recept och så till honom och tittat upp info om vad han kan äta eller inte. Frågan är nu om jag ska äta samma mat som honom, eller ska jag göra två olika pastor etc? Det blir ju självklart dyrare, men är det inte lättare att äta samma ändå? För min egen del kvittar det. Han äter sen tidigare inte så mkt bröd (som han kanske borde öka nu för fibrernas skull) så om man har olika smörpaket känns det som att hans kommer hinna bli dåligt innan han "ätit upp" det.

Vad tycker du att jag ska göra? Som sagt är allt glutenfritt mkt dyrare, men väger det upp det jobbiga i att göra två pastakok en sen kväll? Dessutom är vi ju bara två personer i hushållet, så gluten/inte gluten är ju 50/50.

Äta samma mat som glutenintolerant?  skrevs oktober 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
... och en tilläggsfråga, kan man utveckla glutenintolerans om man nu skulle äta lite gluten, bara äta glutenbröd och diverse småsaker som godis, nån kaka kanske, ibland?

Skrevs oktober 2007

  Robyn    
Hallå där!

Visst kan du äta den glutenfria kosten dumed. Dr Schärs pasta tex är kanon fin, blir nästan alltid al dente och är jätte god. Här har vi två multiallergiska barn och för deras skull har vi skippat mjölk och ägg bla i hushållet, äter naturligt glutenfritt bröd och andra saker. Majsmjöl, polenta, rismjöl kompenserar veten i matlagningen och gröten. Pannkakaor på Sempers mjölmixer är kanon för att tine tala om våfflorna som verkligen blir frasiga. Begär recept häften från de olika företagen som gör produkterna så får du mängder med idéer!

MVH Cicci

Skrevs oktober 2007

  Tanja    
Vi är fem personer varav en tål vete. Det innebär att vi för det mesta äter naturligt glutenfritt allihop. Det enda jag gör är att jag köper vanligt rostbröd till min store grabb och fryser, samt vanliga hamburegebröd och korvbröd när vi har sådant. Brukar lägga över lite margarin från den byttan jag öppnar till en annan, så att vi har två men de tar slut fortare då. Det är ingen fara att äta glutenfritt, men allt är kanske inte världens godaste om man inte är van.

Skrevs oktober 2007

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicBästa chokladbollarna?anna_winer212 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade