Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av | Glukos-sirap | |
sofia | Glukos-sirapHur är det med glukos-sirap som numera finns i allt möjligt bl. a. icas chokladsås (ica svarar att såsen innehåller gluten) Måste man kolla alla prod. med tillverkaren Glukos-sirap skrevs februari 2008 |
|
Louise M (dietist) |
stärkelsesirap ligger normalt på ett innehåll av 0,2-0,3% protein 0,3% är gränsvärdet för glutenfritt. Den är undantagen från regeln att ursprunget inte behöver deklareras. Den är däremot inte naturligt glutenfri, vilket skall vara 0% Skrevs februari 2008 | |
Louise M (dietist) |
Det blev lite knas med meningen om ursprunget, det ska vara: Den är undantagen från regeln att ursprunget måste deklareras Skrevs februari 2008 | |
sofia | Så om det står vete eller korn inom parentes efter glukos-sirap då är den inte gluten fri men annars ska den vara det eller...? Skrevs februari 2008 | |
margaretha | Är det någon som har fått kittlingar i halsen efter ha intaget glukos sirap? Själv får jag bölder. Skrevs juli 2008 | |
| ||
Lena B | Jag sväller upp något i halsen och får svårt att svälja av glukossirap. Fast jag är ju inte säker på att det är just glukossirap men alla produkter som innehåller glukossirap ger mig problem mer eller mindre. Vet inte om det är i kombination med andra ingredienser. Eftersom reaktionen varierar. Skrevs september 2019 |