Naturligt glutenfri kost, några frågar..

Naturligt glutenfri kost, några frågar..

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Naturligt glutenfri kost, några frågar..
  Åsa    

Naturligt glutenfri kost, några frågar..


Vår dotter på 2 år har sedan hon var 7 månader haft problem med sin mage, uppblåst, magont, lös i magen med kladdiga stora orangefärgade avföringar som luktar surt. Hon hade även torra och röda kinder som försvann först när hon fick neocate, men magbesvären fortsatte och vi och läkarna har försökt med allt men inget hjälper, i höstas gjorde vi en tarmbiopsi som inte visade på gluten (skönt nog) men hon har fortfarande besvär plus att hon vaknar varje natt med magont, hon har även höga värden som tyder på en inflammation i tarmen, värdet ska ligga under 100 och hennes ligger på 1000. Nu ska hon få glutenfri kost(även utan vetestärkelse) förutom mjölkfri. Nu till min fråga: Hon dricker ju solhavre, är den ok, att den är helt ren? och hur är det med yosa youghurten? Tacksam för svar

Naturligt glutenfri kost, några frågar..  skrevs februari 2009

  Helena    
Hej!
Jag och vår son har haft liknande problem Du beskriver. Mitt tips är att plocka bort solhavren. Själv fick jag tips av en dietist att använda havreprodukter, men plockade snabbt bort dem. Det är mycket svårt att utröna vad man tål och ej tål. Vår son åt strödadlar då inget annat fungerade. Dadlar innehåller ju mycket kalium, som är mycket viktigt för kroppen. Då jag själv som barn var "dålig att äta" vid matbordet men tömde mors förråd på russin och mandel brukar jag säga att barn är ej dumma. De äter många gånger det de mår bra av. Yoghurten Du nämnde har jag ingen erfarenhet av men själv använder jag Alpro sojabaserade produkter. Det finns idag mycket mjölkfritt på marknaden. Jag bakar på kokosgrädde. Använder kallpressad rapsolja(skall vara mycket nyttig). Varmt Lycka till Helena


Skrevs februari 2009

  Madeleine    
Hej jag är 13 år och fick celiaki/gluten förra året i mars. Jag har faktist mejlat Yosa och frågat.. Kopigerat från mejlet:

Vi har inte i Finland en så kallad ren havre -standard. Vi använder bara havre av olika sädeslag i vårt fabrik. Men vi vet inte om det har odlats något annat sädeslag än havre i två år på åkern.

Det har gjorts många stickprov i vårt företag och resultatet har alltid varit, att havre, vilket vi använder, har alltid varit rent. Det har gjorts också kliniska studier med Yosa och enligt de kliniska studierna Yosa passar till 80 % av glutenintoleranta. När man är allergisk, är det alltid bra att diskutera med sin läkare, innan man tar nya föroämnen till sitt diet.

Skrevs februari 2009

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicBästa chokladbollarna?anna_winer211 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade