Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av | Glutenfritt surdegsbröd?! | |
Madeleine | Glutenfritt surdegsbröd?!Hej, jag tycker om att baka, vilket är bra då man är glutenintolerant. Dock skulle jag vilja prova att baka glutenfritt surdegsbröd -någon som har recept, tips eller idéer? ha det fint //Madde Glutenfritt surdegsbröd?! skrevs april 2009 |
|
muminkexx | min svärmor hade klippt ut detta recept åt mig från aftonbladet, har inte testat det än dock.det är inget surdegsbröd men det låter iaf gott.
50 g jäst + smör till formarna Så här gör du: 2.dela upp degen i små smorda formar eller i 2 raka sockerkaksformar och låt jäsa i 30 min. 3. Värm ugnen till 225¤c Skrevs april 2009 | |
Madeleine | Tack för ett jättebra&gott recept! Det ska jag föremdela till andra celiakister, om jag få=) //Madde Skrevs april 2009 | |
Linnea | Hej! Bakade nu i helgen ett glutenfritt surdegsbröd som blev gott. Surdegen har jag sedan tidigare gjort av Teff och bovetemjöl. Ingredienser Enligt det amerikanska receptet kan man byta ut mjölsorterna. Blanda alla ingredienser till en tjock smet. Låt stå i 8-10h med en fuktig handduk över. Kleta ut smeten i en bakform och låt stå ytterligare 1 timme. Grädda i 200grader i ca 50min Här fuskar man med lite jäst. Receptet ger 2 stora limpor.
* Blanda vatten, surdegsbas och mjöl. Täck med plast. Dag 2 morgon * Ta undan 1dl surdeg tills nästa bak. Låt bröden vila ett par timmar innan du äter. Skrevs maj 2009 | |
charlotta | De har ett toppenbra recept på surdegsbröd på www.mixwell.com Skrevs maj 2009 | |
| ||
Kristina | Kan bara hålla med föregående skrivare. Surfade runt som en galning efter just glutenfri surdeg när jag blev frälst på "vanlig" surdeg. Hade nästan gett upp hoppet eftersom alla sa att det inte gick. Hade testat både Mejeribolagets och satt egen (som surnade efter tre timmar...). Hittade då på Mixwells sida och - jippie - den fungerade på första försöket! Använde mig av oskalat, men tvättat, äpple som igångkörare. Körde med Sempers naturligt glutenfria grovmix. Sån krut i det att det jäste över kanterna :-) Nästa gång ska jag chansa och köra utan jäst som man gör i övriga surdegsrecept, eftersom jag matat fram sex satser surdeg som bara växer och växer.. Tösen är inte brödälskare... Skrevs december 2009 |