Orkar inte!

Annons...
Slippa annonser?

Orkar inte!

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Orkar inte!
  Gäst K (Gästkonto)    
Ni skrev om att en tablett skulla komma snart, vet ni något mer om detta? Har ni kanske någon länk till en hemsida så man kan läsa lite?

Skrevs januari 2010

  Gäst K (Gästkonto)    
Jag är också intresserad av den där mirakeltabletten..hur långt har den kommit???Någon som vet ???

Skrevs januari 2010

  Nina    
http://www.albatherapeutics.com/

Det är "företaget" som forskar kring detta med celiaki. Det står på den sidan hur långt dom kommit och det finns även en mail-adress man kan maila och ställa sina frågor via. Dom är snabba på att svara.
/Nina

Skrevs januari 2010

  Gäst K (Gästkonto)    
Någon som är bra på engelska?? Jag fattar inte!!
Någon kan väl skriva och fråga och sedan skriva i forumet!! Snälla gör det!!
Jag vill kunna äta "vanligt" !!


Skrevs januari 2010

  Gäst K (Gästkonto)    
Tackar tackar, ska ta och kolla igenom den ikväll. Har du mailat dem? Då kanske du fått någon smaskig extra-info?

Skrevs februari 2010

  Gäst K (Gästkonto)    
Har hittat lite bra länkar, om ni är intresserade. Man kan gå in på http://translate.google.com/ och översätta sidorna till svenska om man vill.

Här är en kille som varit med i forskningen om medicinen, han väntar på provsvaren, ska visst komma nu i februari 2010. Men under undersökningen så hade han kunnat äta gluten som jag förstått det.
http://celiac-disease.com/new-data-larazotide-acetate-drug/

Här ska nog provsvaren komma ut nu i februari 2010, allafall resultatet av forskningen.
http://www.clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT00889473?term=%22alba+therapeutics%22&rank=5

Och här är en Australiensisk forskning.
http://www.abc.net.au/news/stories/2009/04/13/2541789.htm?site=local
och
http://www.nexpep.com/coeliacdiseasevaccine/Nexvax2.aspx

Skriv gärna era tankar så man kan hålla igång forumet, kul att läsa om andras syn på saken.

Skrevs februari 2010

  Ally    
Hej där!
Mitt råd är; plugga på, beställ bok/info från celakiförbundet (vad de nu har). googla, maila o fråga. Var stenhård på restauranger o cafeer, verkar de inte helt säkra, be att få läsa innehållförteckningen själv eller hoppa över den maten.
Min mage var i sånt dåligt skick (hela jag) de första åren efter, att jag var känslig mot det mesta kändes det som.. Fick hjälp av en väldigt duktig näringsterapeut. Ej genom den vanliga sjukvården dock, utan privat. Och blev till slut bra!!


Skrevs februari 2010

  Jessica    
Åh! Jag förstår precis vad du menar! Jag blev diagnostiserad när jag var 15 år (nu är jag 21) och jag tyckte det var jättejobbigt. Det blev jobbigt att gå ut och fika med kompisar eftersom utbudet på gf-fika inte alltid är så bra... (är det nån mer än jag som spyr på chokladbiskvier? ;) )

Allt bröd var segt och äckligt och pastan smakade gummi. Ingen mer pizza och hamburgare (fyllekäk med polarna var uteslutet..) Jag tyckte det var svinjobbigt! Och vem jag än pratade med fick jag höra "äh det är väl inte så farligt" "glutenfri mat smakar ju inte alls så illa" "det är väl inget att gnälla om". Men man måste få kunna gnälla! Nu, sådär en 7 år senare så har jag vant mig. Har ingenting emot att leva ett glutenfritt liv och det har kommit så mycket nya glutenfria alternativ på marknaden!

Så, du får tycka det är jävligt jobbigt och du får klaga! Men nu tänker jag va en sån där jobbigt människa som jag brukade hata, du vänjer dig. Jag lovar. Och såna här forum är jättebra, här kan man byta tips och få råd och hjälp.

Hoppas det löser sig och att det känns lite bättre!

Skrevs februari 2010

  Kari    
Jag tycker inte det är problem att äta glutenfritt hemma, däremot hatar jag att behöva hämta speciell mat i skolan.

Skrevs maj 2010

  Gäst K (Gästkonto)    
finns en tablett på hälsokost som heter glaktozym. ska hjälpa åde mot gluten och laktos. ngn som provat?

Skrevs februari 2011

  t0tta    
Det står ju klart och tydligt i informationen att Glaktozym inte botar sjukdomar eller är till för folk med allergi eller kroniska sjukdomar (glutenintolerans).

För övrigt måste jag slänga in en känga till nötet som skrev att man inte får tycka det är jobbigt att tvingas lägga om hela sin kost över en natt... Och sen hålla det så resten av livet. Prova själv, och se hur kul det är. Har du varit glutenintolerant i hela ditt liv, så vet du inte vad du snackar om, för du har aldrig fått äta mat med gluten och vet alltså inte vad det innebär att tvingas byta ut nästan allt du tycker om.

Skrevs mars 2011

  Helle    
Jag får också den där hopplösa känslan emellanåt, särskilt om jag ska äta ute. Nu är jag mjölkproteinallergiker, jag får jätteofta laktosfritt om jag äter ute och så blir jag sjuk. Lösningen jag har hittat är för mig att de få ställen jag VET att jag kan äta på, dit går jag och knappt någon annanstans. Jag har fördelen att kunna gå på veganställen och äta eftersom jag då vet att det finns mat som är helt fri från djur=den är garanterat mjölkfri.
Oftast är det när jag är iväg med jobbet som det blir fel. Det är så oerhört frustrerande och emellanåt blir jag så trött på min allergi så jag knappt vet var jag ska ta vägen. Det var inte mycket till tröstande ord men du ska veta att du är inte ensam.
Det enda tips jag kan ge dig är att leta runt på internet, kika på celiaki.se och försök hitta tips på ställen du kan äta när du ska äta ute, där personalen VET vad de håller på med. Enligt mig borde det vara obligatoriskt för ALLA som ska jobba med att servera mat, fikabröd etc att lära sig om åtminstone de vanligaste allergierna och intoleranserna så de slipper göra folk sjuka i onödan i ren okunskap vilket ju skapar obehag både för den allergiske/intolerante men även personalen kan tycka att det är otroligt jobbigt om de råkar göra någon sjuk. De flesta som råkat göra min kropp illa på detta sätt har verkligen bett tusen gånger om ursäkt, men det hjälper ju inte mycket när man sitter på en kurs med en mage som mullrar som ett åskoväder och krampar så man helst vill lägga sig i fosterställning på golvet.


Skrevs januari 2013

  Helle    
Jag har haft min diagnos sedan jag var 12, men jag blev mjölkallergiker redan som två-åring. i tio år mådde jag illa 24-7-365, jag hade magsgjuka minst en vecka varje månad och när jag var 12 år gammal vägde jag som minst 21kg. Det vägde min brorson när han var tre. Mina knän var bredare än låren. Jag hade aldrig någon energi utan satt bara inne och läste. Hade inte den där vikarierande läkaren sagt de tre magiska orden Du är mjölkallergiker! så hade jag varit död nu, antingen av näringsbristen, min kropp kunde inte ta upp någon näring eftersom den hela tiden jobbade på högvarv för att jobba med giftet jag åt flera gånger varje dag, eller så hade jag till slut begått självmord eftersom jag inte orkade längre. Den där kvällen var det livet eller döden det gällde för mig och som tur var fanns den där läkaren där som hjälpte mig tillbaka till livet. Att jag haft diagnosen i 18 år nu gör inte att jag emellanåt tröttnar ur rejält på den. Alltid behöva vara den som ska krångla med maten, inte kunna gå och fika var som helst, bli illa behandlad av oförstående och okunniga människor osv osv osv. Det ÄR okej att bli trött på skiten ibland. För även om jag ju hellre lever mjölkfritt och slipper rasa i vikt, må illa, spy, ha magkramper osv så blir jag fruktansvärt trött på det ibland.

Skrevs januari 2013

  Gäst K (Gästkonto)    
Du som startade tråden - hoppas du mår bättre idag och inser att många andra också känner som du. Har du provat naturligt glutenfritt? Många mår ju fortsatt dåligt pga den glutenhalt som finns i vetestärkelse. Det har hjälpt oss att må bättre att utesluta all vetestärkelse... Lycka itll!

Skrevs januari 2013

  Gäst K (Gästkonto)    
Tänkte tipsa om psylliumfrön för att hålla magen igång. Man tar lite och lägger i blöt på kvällen och dricker på morgonen. Tar ett par darinnan man märker skillnad. Fröna är även rika på omega 3 och smakar ingenting.

Skrevs januari 2013

Sida 2 av 3    1 2 3
Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade