Är havremjölken glutenfri?

Annons...
Slippa annonser?

Är havremjölken glutenfri?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Är havremjölken glutenfri?
Marina Johansson    

Är havremjölken glutenfri?


Hej,

Min dotter har celiaki och nu ska vi även prova att utesluta mjölk ur hennes kost då hon fortfarande har väldiga besvär med sin mage. Har i stort sett inte fått någon hjälp från dietisten förutom en broschyr om vad vi ska undvika.

Jag undrar om det är någon som vet om havremjölken är "glutenfri". Vet såklart att den innehåller havre, men är det så lågt ppm att den räknas som glutenfri?
Har ni andra tips eller kloka råd tas de tacksamt emot. Känns en aning besvärligt att få en bra både gluten och mjölkfri mat, när jag inte kan ngt om mjölkprotein.

>>Marina<<

Är havremjölken glutenfri? 

Annons   
Gästkonto    
Hej,

På Oatlys hemsida står "Samtliga Oatlys produkter innehåller under 100 ppm gluten från vete, korn och råg." http://www.oatly.se/sv/Havre--halsa/Ma-bra-med-havre/Om-gluten/
Vilket väl är att klassa som glutenfritt, både enligt de regler som gäller nu och de nya som ska komma. PDF: http://www.fria.se/pdfbrev/Brev%20regler_andringar_celiaki.pdf

Ica har också en havremjölk och säger "Även ICA Gott liv Solhavre och Oatlys havreprodukter innehåller ren havre." http://www.ica.se/recept-mat/allergi--intolerans/celiaki-eller-glutenintolerans/

Här finns massa olika alternativ till mjölk och grädde listade: http://www.vegangoteborg.se/produkter/mjolk.htmlMarina Johansson    
Tusen tack! Glider genast ut på dessa sidor o läser.

*Marina*Helena    
Hej Marina!
Är de säkra på att hon är komjölksallergiker? Hon kan även vara extra känslig mot gluten och behöva naturligt glutenfri kost. Det blev min dotter bra av när vi provade det. Hoppas hon snart mår bättre :)
Karolin    
Hej Helena!
Jag undrar hur man vet att ens barn är extra känsligt för gluten? Jag har en misstanke eftersom min dotter uppvisar symptom och har förhöjda värden vid test. Läkarna jag talat med verkar dock inte anse att det är en möjlighet utan tror att hon fått i sig större mängder av misstag. Är enda sättet att ta reda på det att prova naturligt glutenfritt och i så fall hur länge? Hur gjorde ni?
Gästkonto    
Vad tycker du?Gästkonto    
Havremjölk är inte glutenfritt, innehåller ca 100 ppm gluten och gränsen för att få kallas glutenfritt idag är 20 ppm. Det finns specialtillverkad havremjölk från GoGreen som är tillverkad av sk glutenfri havre och den håller 20 ppm. Vanliga Oatly och Solhavre klarar inte den gränsen.

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New Topickokta mjölkprodukter nyGästkonto917,6 timmar
New TopicAllergisk mot hudvårdsprodukter nyAnneli Toming72 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2020 (21 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade