Nybörjarfrågor

Nybörjarfrågor

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Nybörjarfrågor
  Ingela    

Nybörjarfrågor


Min dotter på 2 år har precis fått diagnosen celiaki. Eller rättare sagt så väntar vi på biopsisvar men läkaren var 99.9% säker så hon gav oss rådet att redan nu börja med glutenfri mat. Vi kommer förstås att få en dietisktkontakt men inte förrän biopsisvaret har kommit och det kunde dröja 1-6 veckor enlig läkaren jag fick lite information av läkaren men nu har jag några frågor som jag hoppas någon kan hjälpa mig med.

1. Hur funkar det här med mat på recept som man kan hämta ut på apoteket? Vilka produkter och vilka producenter handlar det om?

2. Jag har förtsått att man ska vara försiktig med produkter såsom färdiga köttbullar och olika korv osv men vad är det egentligen man ska titta efter i innehållsförteckningen? Jag tittade på scans köttbullar och såg inte vad som skulle kunna vara gluten- är det stärkelsen man ska vara rädd för? Samma med grillkorv- jag fattar inte vad det är man ska undvika. Det är ju inte som att det står vetemjöl i innehållsförteckningen precis.

3. Buljong och fond- samma sak där, vad är det man ska titta efter och innehåller alla sorter gluten?

Tack på förhand

Nybörjarfrågor  skrevs april 2011

  karin    
hej! det är svårt och omtumlande i början och man har ingen aning om vart man ska börja. ett tips som fungerar och som ni kan äta är just scanköttbullar och hotdogs, lithells korvar fungerar också. se upp med vetestärkelse, många med glutenintollerans tål det men inte alla. vi undviker det för att vara på säkra sidan. annan stärkelse såsom majs och pot. stärkelse fungerar ju. Kolla in min blogg www.kokasoppapaenspik.blogspot.com där finns en del recept och annat. även länkar till andra som bloggar på ämnet. och där kan du hitta många bra recept. lycka till! karin

Skrevs april 2011

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicAllergi nyAgneta04 dagar
New TopicSymtom nyAgneta24 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade