Botad från celiaki

Botad från celiaki

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Botad från celiaki
  Gäst K
(Gästkonto)
   

Botad från celiaki


Det finns hjälp mot glutenintolerans. Jag vet eftersom jag hade det i 5 år. Så jag vet precis hur jobbigt det är. För drygt 2 år sen träffade jag min man som råkade vara en duktig homeopat med lång erfarenhet. Efter en del funderande kom han på ett homeopatiskt medel som hjälpte mig och efter 1 månads behandling var jag frisk. Nu har jag varit frisk i över 1 år och på köpet försvann andra allergier jag hade. Läkare och ansvariga i Celiakiförbund/föreningar lyssnar inte på sånt här eftersom homeopatin inte är erkänd här i Sverige. Jag får heller inte skriva insändare i tidningar och säga att jag blivit botad genom homeopati. Det är frustrerande eftersom jag vet vad många som skulle behöva hjälp. Livet förändras så totalt när man blir frisk och kan leva som normalt. Jag kan själv inte så mycket om homeopati och ska därför inte försöka förklara hur detta medel verkar, men man tar det i några veckor och det är utan biverkningar. Min man är ensam om att ha kommit på den här behandlingen och jag kan för övrigt säga att han just nu har en patient som snart är botad.
Den som vill veta mer får gärna höra av sig till min man:
[email protected]


Botad från celiaki  skrevs april 2011

  Nina    
Men så härligt!!! Din make måste ju tjäna multum på detta! Ursäkta, men jag tror inte ett ord på detta. Är inte villig att ens sätta min hälsa på prov för något som inte är bevisat enligt läkemedlens alla konster. Jag förstår precis varför du inte får skriva om det i olika tidsskrifter. Celiaki är inte något man leker med, det är tyvärr en livslång sjukdom. Men jag gratulerar dig om du blivit "frisk". Själv väntar jag tills folk som verkligen kan allt som finns att kunna inom läkemedel och sjukdommar har tagit fram en medicin som kan funka. Fram tills dess tänker då jag inte leka med min hälsa.... Det är inte det trevligaste att spy som en gris, bara vilja sova bort 5 dagar och efter det ha ont i lederna så man bara vill dö. Bara för att man fått i sig en liten smula som på nått sätt letat sig i mitt smörpaket.....

Skrevs april 2011

  Gäst K (Gästkonto)    
Jag beklagar din inställning och att du inte är öppen för denna möjlighet som kan göra dig frisk.

Skrevs april 2011

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej,

Har själv haft celiaki i över 10 år och är idag fullt frisk eftersom jag håller en strikt glutenfri diet.

Kan du förklara på vilket sätt du konstaterat att du är frisk? Har du t.ex besökt vanlig läkare och tagit blodprov eller mha gastroskopi och provbitar från tunntarmen?

Skrevs april 2011

  Nina    
Nä jag är nog inte öppen för denna typ av lösning. Är som sagt inte villig att sätta min hälsa på spel då en obehandlad celiaki kan ge följdsjukdommar som tarmcancer, hjärt och kärlsjukdommar, svårighet att bli gravid m.m. Som jag tidigare skrev, minsta lilla smula för mig och jag hänger över toaletten i ett par dygn och spyr som en gris, kan lätt sova bort 5-6 dagar (blir otroligt trött) och det sätter sig på lederna (ingen höjdare kan jag lova...) Jag går dessutom hellre till en RIKTIG läkare och dietist som studerad medicin och vet vad han/hon pratar om. Som "gäst" undrat, har du själv varit till läkare och tagit alla prover man måste ta, blodprov, gastroscopi och allt vad det är? Ingen liten process att få fram om man har celiaki. Att äta glutenfritt bara så där och anta att man har celiaki brukar det ju avrådas från...

Skrevs april 2011

  Johan    
Känns rent ut sakt som humbug från början till slut. Enbart för att försöka tjäna pengar på andras olycka och ge falska förhoppningar.

//Peter

Skrevs april 2011

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej, jag vill ge stöd åt inlägget om homeopati och glutenintolerans. I min familj har vi ofta blivit hjälpta av homeopati där skolmedicinen inte räckt till. Jag tycker därför det är synd när homeopati och naturmedicin kategoriskt avfärdas som humbug. Min dotter som är sex år har precis fått diagnosen glutenintolerans och jag ska definitivt maila den aktuella homeopaten för att höra mer om vilka medel han använt. Sedan kommer jag att diskutera detta med "vår" homeopat.

Våga ha ett öppet sinne!

Hälsn. Karin

Skrevs juni 2011

  Mats    
Hejsan "Karin".

Eftersom jag utgår från att det är du som även skrivit det första inlägget i denna tråd, vill jag bara säga följande: Bluff, båg, lögner och att spela på sjuka människors önskan att bli friska har alltid varit homeopatins grundstenar. Du får gärna tro och tycka vad du vill, men vore tacksam om du kunde hålla dig ifrån detta forum, som jag gärna vill betrakta som seriöst, och besöks av många människor som verkligen är i stort behov av hjälp, upplysning, kunskap och andras erfarenhet.

Skrevs juni 2011

  Linnea    
Jag blir oerhört upprörd av svaren på detta inlägg. Om det nu finns ett potentiellt botemedel mot celiaki, men "tillverkaren" i fråga inte är pålitlig enligt er, varför ber ni då inte den läkemedelsindustri och de läkare ni litar och tror på att testa detta botemedel med sina metoder? I nuläget förkastar ni idén bara för att den kommer ur fel mun. Detta är skamligt. Det finns något som kallas samarbete och komplettering.

Jag tänker inte acceptera att 2000-talets högteknologiska värld säger "du får leva med det" till alla med celiaki, när den lyckats med hjärttransplantationer, kärnvapen och månlandningar! Jag kräver utbredd forskning på botemedel på detta folkhälsoproblem.

Skrevs januari 2012

  Gäst K (Gästkonto)    
Det är sorgligt att läsa kommentarerna. Homeopati är erkänt i många andra länder där det till och med finns sjukhus där vanliga läkare och homeopater jobbar sida vid sida.

Bara för att man inte tror på en viss sak behöver man ju inte vara otrevlig mot trådstartaren?

Jag har vid flera tillfällen i livet använt homeopati med bra reslutat. Vi tror alla på det vi vill tro på....en gång i tiden blev de som sa att jorden var rund kallade för idioter och galningar =)

/Anna

Skrevs augusti 2012

  Nina    
Det har ju som forskats i väldigt många år för att få fram en medicin mot glutenintolerans utan att lyckas. Så jag håller det för högst otroligt att en homeopat kan lyckas "bota" celiaki bara så där. Jag har sagt det tidigare och säger det igen, då det är så många följdsjukdomar som kan komma med en obehandlad celiake (= strikt glutenfri diet) är inte jag villig att sätta mitt liv och leverne på spel. Men visst, visa mig forskning (medicinsk sådan) och papper registrerat hos läkemedelsverket om att det verkligen funkar ska jag fundera, för jag är rätt säker på att sådant ej existerar. Detta är bara hokus pokus enligt mig. Men det är upp till var och en vad man vill tro på och upp till var och en om man vill sätta sitt liv o hälsa på spel.

Skrevs augusti 2012

  anonym    
Eftersom celiki orsakas av att men har antikroppar mot gluten är det ju läge för din homeopat att söka Nobelpriset i medicin då dagens vetenskapliga forskning inte klarat av detta problem! Vill veta om din och din familjs celiaki är konstaterad med hjälp av gastroskopi och PX då detta är ett måste för att få en RIKTIG celiakidiagnos.

Skrevs december 2012

  Åsa    
Hej!!
Å jag tror dej. Om att du har blivit botad. Jag gick också hos en homeopat för över 13 år sedan. Blev frisk från min celiaki. Å Jag vill bara säga att jag var också på gastroscopi en tid efter också å konstaterade att allt var bra.....men så blev jag utbränd några år efter å det slog ut hela systemet.... hade fått celiaki ti baka. Nu håller jag bort allt gluten igen men skulle göra allt för att hitta en homeopat igen som skulle hjälpa mej (min gamla har slutat)
Men jag undrar också varför homeopati inte är godkänd??


Skrevs februari 2013

  anonym    
Åsa... Om du blev frisk från din celiaki, hur har du då kunnat återinsjuknat? I mina öron låter det inte som du blivit fri från sjukdomen...

Skrevs februari 2013

  Åsa    
Jag var frisk emellan, det visade gastroscopin, men tydligen kom de tillbaka när jag blev utbränd....

Skrevs februari 2013

  Åsa    
Jag var frisk emellan, det visade gastroscopin, men tydligen kom de tillbaka när jag blev utbränd....

Skrevs februari 2013

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicAllergi nyAgneta04 dagar
New TopicSymtom nyAgneta24 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade