Allergisk mot vetemjöl

Allergisk mot vetemjöl

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Allergisk mot vetemjöl
  Ann-sophie    

Allergisk mot vetemjöl


Hur är det med durumvete i pasta? Funkar det? Sonen är också allergisk mot korn havre ägg o soja mjölkprotein så inga glutenfritt funkar.

Allergisk mot vetemjöl  skrevs november 2011

  Madeleine    
Hejsan!
Är han allergisk mot vete/vetestärkelse så fungerar det inte.
kram Madde


Skrevs november 2011

  Anette    
Sam Mills pasta finns hos nästan alla stora kedjor och är kanonbra. Består av majsmjöl och vatten. http://glutenfreecooking.about.com/b/2011/04/14/review-of-sam-mills-gluten-free-pasta.htm Den är både prisvärd och god så att hela familjen kan äta samma. Se bara till att skölja ordentligt så den inte klibbar. Kan ev behöva kokas någon minut mer än koktiden anger men det kan man smaka sig fram :-)

Skrevs november 2011

  Kalle    
Tjenare!

Till att börja med låter det som din son skall endast äta naturligt glutenfri mat, dvs utan sädesslag alls. Bra märken är Schär, Glutano, DS, Orgran, mfl. Men därtill kommer ju också också dom andra allergierna som man får kolla noga på Ingredienserna. Dom jag rabblade upp finns ofta bra sortiment på Maxi och Coop. Annars kolla på någon nätputik. www.matallergibutiken.se till exempel.

Det är trixigt men när man lärt sig hita vad man kan äta och vart man kan hitta det blir det lite lättare.

Skrevs januari 2012

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej,
Jag har en dotter som är spannmålsallergiker och hon får pasta och mjöl och dom produkter hon behöver till sin specialkost utskrivet av dietisten. Då har även dietisten koll på att maten inte innehåller något av dom saker hon är allergisk mot. Jyttemjöl använder vi och det funkar bra. Finns recept på paketet med jättegoda muffins som alla i familjen kan äta


Skrevs januari 2013

  Gäst K (Gästkonto)    
Jag tycker att du kan ge ditt barn naturligt glutenfritt mjöl. det finns många sorter som inte innehåller vetestärkelse som du skriver att ditt barn inte tål. finax orange mix är baserad på majsstärkelse tex. Det finns olika jyttemjöl, amaranthmjöl, durra bovetemjöl, rismjöl mm som du kan använda istället. Lycka till!

Skrevs januari 2013

  Gäst K (Gästkonto)    
Risnudlar finns att köpa i asiatiska affärer och många vanliga livsmedelsbutiker. Jag brukar även äta riskakor istället för bröd.

Skrevs januari 2013

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicAllergi nyAgneta03 dagar
New TopicSymtom nyAgneta24 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade