Mår sämre trots glutenfri kost

Mår sämre trots glutenfri kost

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Mår sämre trots glutenfri kost
  Gäst K (Gästkonto)    
Hej, hoppas att du mår bättre nu. Jag fick min diagnos för 7 år sedan men jag minns att jag var känslig för laktos i början trots att jag inte är laktosintolerant. Jag tror att tarmen kan ha svårt att bryta ner laktosen samtidigt som den läks. Du kanske kan prova laktosfritt, alternativt kontakta din läkare igen.

Skrevs november 2011

  Emma    
Jag äter laktosfritt, eller rättare sagt så dricker jag laktosfri mjölk och äter laktosfri youghurt, min dietist sa att det räckte. Åt du helt laktosfritt så långt det gick (det vill säga laktosfri grädde, smör och så vidare)?

Jag har fått Importal utskriven av min läkare förra veckan, men den hjälper inte alls. Mår nästan sämre nu.

Han sa även att jag skulle låta bli att äta produkter med spår av gluten/vete och vetestärkelse under tiden tarmen läker, så att det skulle påskynda läkningsprocessen. Jag tycker att detta är konstigt då jag trodde att man antingen tål vetestärkelse (och då är det ingen mening med att sluta med det, det hjälper inte) eller att man inte tål vetestärkelse (och då ska man inte börja äta det igen). Eller har jag fel?

Skrevs november 2011

  Kalle    
Vet inte om det stod tidigare i något svar, men det verkar blandas ihop vetestärkelse och veteprotein. Det är alltså vetestärkelse som kan finnas i glutenfri kost. Är man mycket känslig för gluten kan man ju testa naturligt glutenfria produkter. Enligt läkarna är halten glutenprotein i glutenfri mat så pass liten att man inte SKA känna av det. Men uppenbarligen gör vissa extra känsliga det. Och då kan ju nästa steg vara att äta sädesslagsfrit, från ex. Schär, Glutano etc. Blir det inte bättre då kan det ju vara något helt annat! Maxi & coop har ju bra sortiment på dessa märken. Finns ju nätbutiker också som matallergibutiken.se

Hoppas det löser sig!Skrevs januari 2012

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej igen!
Jag tittade in och ville kolla hur det har gått med dig men ser bara svar fram tom nov... :-( när du mådde dåligt. Men hur kan läkaren säga rakt ut i luften att det inte är vete som du reagerar på... De flesta läkare har en väldig okunskap vad det gäller gluten och veteallergi har väldigt få någon koll på. Man kan faktiskt ha både veteallergi samt glutenintolerans. Det blir lite pyssligare eftersom man får undvika allt med vete samt vetestärkelse. Du undrade om pasta? Ja, man köper majspasta eller rispasta. Bröd bakar man på naturligt glutenfria mjölsorter som majs, ris, bovete, teff, amaranth, hampa mm... funkar jättebra bara man har kommit över värsta tröskeln. Det svåraste med att vara både veteproteinallergiker och glutenintolerant är att folk inte fattar att man inte kan äta glutenfria saker eftersom 98 procent av alla glutenfria produkter är bakade på vetestärkelse... sucK! Lycka till och hoppas du hittar det du mår dåligt av!!


Skrevs januari 2012

  Emma    
Jag mår fortfarande bara sämre, har varit hemma en massa från skolan på grund av ont i magen. Läkarna har ingen aning, min ena läkare säger bara att det tar lång tid men det ska väl ändå inte bli sämre!?

Åt utan vetestärkelse i cirka en månad men sedan visade mitt blodprov att glutenhalten i blodet har sjunkit och min dietist säger att vetestärkelse i glutenfria produkter är helt glutenfri. Jag har även hört att veteallergiker kan tåla vetestärkelse? Jag blev i vilket fall som helst inte bättre när jag slutade äta det.

Nu är jag lite orolig över att det kanske är någon annan allergi också, till exempel mjölk. Hur kollar man detta? Om jag ska utesluta mjölk ur kosten, hur gör jag det när jag varken kan dricka produkter med havre eller soja? (då man inte ska dricka soja när man är allergisk mot mjölk

Skrevs februari 2012

  Gäst K (Gästkonto)    
Apropå alternativ till mjölk kan man till exempel göra sin egen mandelmjölk (du hittar säkert recept om du googlar på det). Sparar man mandeln sen kan man baka på det. Det finns även rismjölk och man kan göra välling på maisena. Kokosmjölk kan användas i matlagning.

Skrevs februari 2012

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej, min dotter 10 år har precis fått diagnosen glutenintolerans. Doktorn sa att hon ska äta laktosfria mjölkprodukter tills tarmen läkt eftersom tarmen inte kan bryta ner laktos innan dess. Sen verkar det som att hon inte kan äta glutenfria produkter där det ingår glutenfri vete ännu i alla fall.Hon mår också sämre för tillfället och hon gillar inte den nya maten. Doktorn sa att det är jätteviktigt att äta regelbundna måltider och att man kan få ont i magen av att hon äter för lite. "Den glutenfria kosten är också vitaminfattig och kräver ofta tillskott av B-vitaminer." läste jag på netdoktor.se

Skrevs mars 2012

  Gäst K (Gästkonto)    
Usch vad jobbigt. : ( Jag förstår att du är orolig.

Jag mådde också mycket dåligt de första månaderna med glutenfri kost. Först efter 10 månader kände jag en skillnad, men jag mår fortfarande dåligt fastän det gått nästan ett och ett halvt år. Jag uteslöt helt all spannmål och alla mjölkprodukter, det är bättre än att chansa på att det ska gå bra att äta dem. Tillskott av alla möjliga slag; alla vitaminer och mineraler. B12 är nog viktigt att du får i dig.

Jag har varit sjuk i 30 år och det tar så klart längre tid att återställa kroppen för en som är så gammal som jag ; ). Men jag har sett någon på forumet som var bara 18 år och det tog mycket lång tid innan hon blev helt bra.

Kanske detta kan vara till någon tröst?

Angående mjölken så finns många tips om man söker på vegankost eller köper en kokbok för veganer. Det är en vanesak. Själv använder jag mycket cocosmjölk, sesampasta och nötter.

Hoppas du blir bättre snart!

Skrevs mars 2012

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej!

Ansluter till tråden. Jag fick diagnosen glutenintolerans efter blodprov och biobsi. Det tog flera månader innan jag mådde bättre, helt återställd är jag inte på ett halvår. Nyligen har jag förstått att jag även är allergisk mot vete, korn, råg och havre. Kolla upp det då det smyger sig in i glukossirap, kornmalt, maltextrakt, jästextrakt, näringsjäst, glutamat, modifierad stärkelse, dextrin, dextros -druvsocker, oxiderad stärkelse (E-1404-1451), kinesisk soja, kryddblandningar.

Skrevs juli 2012

  Emma    
Jag mår nu, mer än ett år efter jag slutade äta gluten (28 september 2011), fortfarande dåligt :(

Läkarna verkar typ ha gett upp och jag vet inte vad jag ska göra...

Skrevs november 2012

  Therese    
Låter inge vidare! Ta genast kontakt med läkare igen, så här ska ingen behöva må! Kräv att bli vidare utredd!!!Du behöver hjälp!


Skrevs november 2012

  Gäst K (Gästkonto)    
Hejsan!
Man kan ha glutenintolerans samt veteproteinallergi samtidigt, fast det är ovanligt. Dock inte uteslutet.
Dessutom kan det vara så att du behöver naturligt glutenfritt. Då undviker du renade produkter som innehåller vetestärkelse och kör med majsstärkelse, bovetemjöl, kikärtsmjöl, kokosmjöl, teffmjöl, jyttemjöl mm mm istället.
Det är bara i Skandinavien, England och Polen fabrikanterna tycker att vi som är glutenintoleranta ska äta gluten. I alla andra länder äter man naturligt glutenfritt!


Skrevs november 2012

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej!
I ditt läge skulle jag ta kontakt med en duktig kinesiolog eller naturterapeut. De kan kolla på vad det är som inte ärok i din kropp. Du kan juu absolut inte låta det fortsätta så här...Läkarna gör ju inget mer skriver du. Så sätt igång och var din egen läkare och leta rätt på någon som kan hjälpa dig. Jag tror att läckande tarm definitivt är något som tyvärr har drabbat dig och då kommer saker och ting bara att bli värre tills du täpper till den igen. Då slutar allergener att komma ut i systemet på dig och orsaka kaos... :-(
Lycka till!


Skrevs november 2012

  Emma    
Mjölkproteinfritt har jag ätit i en månad, ingen skillnad.

Jag testade vetestärkelsefritt (och fritt från "spår av vete") i julas, men det var kanske för tidigt? Tarmen kanske inte hade hunnit läka så fort?

Jag hade gärna testat det igen, problemet är bara att jag går i skolan och äter lunch där, så jag kan inte få vetestärkelsefritt.

Skrevs november 2012

  Viktor    
Har det inte löst sig än för dig kan du ta dig en titt på det här och se om det känns relevant: http://en.wikipedia.org/wiki/Fructose_malabsorption
Läkare i Sverige testar, mig veterligen, inte för det.

Min personliga erfarenhet är att gluten i sig, ensamt, aldrig ger en förstoppning, får man det så är det i kombination med någon form kolhydratsöverskott.

Vore jag du skulle jag helt enkelt skära ner dieten till något väldigt grundläggande och trist, typ kött/fisk med ris och enkel grönsallad plus lite linfrön som fibertillskott (i synnerhet dra ned på läsk och godis/allt med onödigt hög sockerhalt eftersom att det i regel är omöjligt att få reda på exakt vad för sorts socker det är i) och sen arbeta mig upp därifrån, ta med en matlåda till skolan helt enkelt.

Skrevs december 2012

Sida 2 av 3    1 2 3
Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade