Nygammal med gluten

Nygammal med gluten

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Nygammal med gluten
  RH    

Nygammal med gluten


Hejsan,
Nu har det konstaterats att jag har gluten...egentligen ingen chock då det misstänkts länge men har trots misstankar valt att leva i förnekelse. Har väl inte ätit mkt bröd eller mjölprodukter men ifall det har serverats har jag inte velat vara krånglig...

Men nu måste jag ta tag i detta och börja leva enligt GF.

Jag har väl inte haft de typiska symtomen för gluten, men däremot har jag lidit av oförklarliga depressioner som jag behandlats för. Har nu i helgen surfat runt på nätet och hittat en hel del länkar där det skrivs om glutenintolerans och depressioner.

Menmen...nu vill jag ha tips om vad som är gott att köpa i pastaväg, bröd osv osv. Det är ju ganska dyra produkter så har ingen större lust att chansa runt, utan dela med er av era bästa tips på goda GF produkter.
Jag är urusel på att baka och har förstått att det inte är enklare med GF mjöl, men förstår att det är ngt man måste lära sig för att komma ned i pris.

Jobbig omställning, men bara att bita i det sura äpplet.

Tack för era svar!

Nygammal med gluten  skrevs december 2011

  Gäst K (Gästkonto)    
Har själv precis börjat med gluten produkter med blandat resultat.
Willys har pizzabotten (2 pack) som jag verkligen kan rekomendera. Även Wasas gluten och laktosfria knäckeröd är god och pasta prima penne som smakar nästan som vanlig penne.


Skrevs december 2011

  Emma    
Sempers Linguinepasta är jättegod, och även Sempers toasty fiber och vit, och deras fjällrundor är jättegoda! De har även lanserat "Piruett" som är den glutenfria motsvarigheten till Ballerinakex, som enligt mig är mycket godare än vanliga.

Vad gäller bakning trodde jag också att det skulle bli mer komplicerat (har ätit glutenfritt sedan två månader tillbaka ungefär), men det beror helt på receptet. Många är anpassade för enkel bakning för glutenintoleranta. Jag har hittat ett recept på bullar som är de godaste jag någonsin ätit, även om man räknar med alla bröd med gluten, och fruktansvärt enkla. Man bara blandar ihop ingredienserna med en träslev, låter det jäsa och klickar upp bullarna på en plåt. Inget knådande behövs, det är mycket enklare än något glutenrecept jag haft ;)

Här har du det receptet: http://www.matklubben.se/recept/olagligt_goda_frukostfrallor_glutenfria__79040.html

Jag har även ett på naturligt glutenfri kladdkaka som är bland det godaste jag någonsin ätit! Om du vill så kan jag skicka det till dig :)

Skrevs december 2011

  RH    
Tack för era tips och råd, ska genast undersöka.
Skicka gärna recept till mig, gissar att det är enklare för mig att ta med eget fika än att be andra :)


Skrevs december 2011

  Emma    
Jag ska hitta fram receptet och skicka till dig!

Tills dess vill jag också tipsa om brödmixer som finns i olika märken och olika sorter. Mitt Finax Fiberbröd håller på att jäsa i skrivande stund, så jag kan berätta hur det blev sedan. Brödmixerna är jättelätta att använda, man bara tillsätter vatten (och i vissa fall jäst), rör ihop och häller i en brödform.

På baksidan av Finax vita mjöl finns det ett recept på vitt rostbröd som är jättegott och som är i princip lika lätt som med de färdiga brödmixerna. Där ska man bara blanda ihop mjöl, vatten, salt, olja och jäst, hälla i en bakform (man ska inte ens knåda, den blir som sockerkakssmetskonsistens) och jäsa och grädda.

Och de här bullarna är också väldigt goda och enkla, bara att jag göra deg och klicka ut:

http://glutenfriakoket.wordpress.com/2011/08/29/morotsfrallor-med-solrosfron/

Skrevs december 2011

  Emma    
Brödet blev jättegott :) Matigt och jättelätt att göra också!

http://se.finax.com/product/fiberbrodmix/

Skrevs december 2011

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicBästa chokladbollarna?anna_winer29 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade