Dermatitis Herpetiformis

Annons...
Slippa annonser?

Dermatitis Herpetiformis

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Dermatitis Herpetiformis
Lise-Lott    

Dermatitis Herpetiformis


Hej!
Jag har precis fått reda på att jag har DH-hudceliaki. Jag har bla läst om sjukdomen på www.gastrolab.net, där står det att "Om möjligt måste dieten vid hudceliaki vara ännu noggrannare än vid vanlig celiaki, de glutenfria mjöl som finns på marknaden kanske inte kan användas."
Är det någon som har erfarenhet från detta? Någon som har DH och som kan äta "vanligt" glutenfritt mjöl/glutenfria produkter utan att få utslag?

/Lise-Lott


Dermatitis Herpetiformis  skrevs maj 2003

Annons   
Gästkonto    
Hej,
Jag har DH och jag äter vanliga glutenfria mjölmixer. Det fungerar bra tycker jag, endast ett fåtal ggr har jag fått utslag men då lindriga sådana.

/Lotta

Skrevs juni 2003

Nina Åström    
Hej!
Dom där utslagen hade jag med men betydligt mer än på bilden på den där sidan. Jag hade i ansiktet, på knäna och på armbågarna. Och det kliade något fruktansvärt!
Jag blev även dålig i magen och mådde illa så fort jag åt något. Och jag fick tillslut diagnosen celiaki. Och sedan jag bytte ut min kost mot glutenfri har jag inte haft ett enda utslag:) Och det är snart 4 1/2 år sedan. Jag bakar på finax mixer och äter sempers pasta och knäckebröd. Och det funkar utmärkt..ja jag äter naturligtvis annat med:) Det var bara ett ex.
Kram / Nina


Skrevs juni 2003

Lise-Lott    
Tack! Det var skönt att höra att det fungerar med de vanligaste glutenfria produkterna och att ni blivit mer ellet mindre symptomfria efter ni slutat äta gluten. Jag har haft problem med utslagen i ca 15 år men har alltid fått dem förklarade som "vanliga" eksem av läkarna ända tills nu.

/Lise-Lott

Skrevs juni 2003

Nina Åström    
Jag hade med det problemet. Nässelutslag var det jag hade enligt läkarna. Men dom försvann som sagt var när jag började äta glutenfritt. Tack och lov:)
Hoppas du blir bättre:)


Skrevs juli 2003

Gästkonto    
Jag är en kvinna på 33 år som alldeles nyligen fått vetskap om att jag har DH-hudceliaki. Har sedan en längre tid undrat över vad det är för utslag som "poppar"
upp lite var stans.
Det har tagit mer än ett halvår att få en korrekt diagnos. Men vad jag förstår kan det ta längre tid än så. Märkligt !!
Finns det möjligen någon som haft eller har den här sjukan och skulle vilja tipsa mig om ett eller annat. Det är så nytt för mig så jag vet inte så mycket än.
Min e-postadress:
[email protected]Skrevs augusti 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade