Kan jag dricka öl ?

Kan jag dricka öl ?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Kan jag dricka öl ?
  christina    

Kan jag dricka öl ?


Hejsan
Jag undrar om någon vet om det är ok att dricka öl som är gjort på malt ?
Jag är glutenallergiker.
hälsning ChristinaKan jag dricka öl ?  skrevs september 2000


Louise M (dietist)
   
Livsmedelsverket har testat ett stort antal ölsorter med avseende på gluten och inte funnit något. Det är fritt fram att dricka öl vid glutenintolerans.Skrevs september 2000

  Cecilia    
Hur kan det hänga ihop att de inte hittat spår av gluten i ölen, samtidigt som de bl.a. på den här sidan (under korta fakta...) säger att malt innehåller gluten. Det verkar ju inte logiskt??

Skrevs november 2000

  Pia    
Hej,
Det hittar inte över 0,3% gluten eller var gränsen nu går.. jag tål iaf inte öl.. men det beror nog på att jag är veteallergiker istället.


Skrevs november 2000

  kristina    
Jag utredde frågan ganska grundligt när jag fick reda på att jag har glutenintolerans för ett par månader sedan. Enligt min dietist så ska man vara försiktig med mörkare ölsorter som ale (tex Boddingtons, Hobgoblin, Kilkenny, Caffrey's Irish Ale) och stout (tex Murphy's, Guinness, Beamish). Även maltwhisky får man se upp med. När jag skriver att man ska vara försiktig så menar jag att inte dricka mer än ett till ett par glas mörkt öl eller maltwhisky. Veteöl (tex Weissbier) ska du inte dricka! Vanlig lager ska dock vara ok. Jag har dock förstått att om man är väldigt känslig så ska man vara försiktig med all slags öl och whisky! Hoppas att detta hjälper dig.

Skrevs januari 2001

  cattis    
jag har blivit varnad för färsköl! vet dock inte om det stämmer, men jag har låtit bli det!
/Cattis


Skrevs januari 2001


Louise M (dietist)
   
Färsköl är inte testat av livsmedelsverket och det är nog klokt att undvika det

Skrevs mars 2001

  Hanna    
Hejsan! Hur är det med porter? Tänkte laga stek med porter och är glutenallergiker?! Tacksam för svar
( och recept ;-)


Skrevs augusti 2004

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej! Jag är inte dokumenterat glutenallergiker, men tror mig vara överkänslig. För mig fungerar det att dricka ljusa ölsorter. Budweiser, Corona och ibland Heineken fungerar bäst. Ju mörkare desto sämre, som nån skrev ovan. Hoppas det funakr för dig också!

Skrevs september 2004

  Gäst K (Gästkonto)    
Svar till Hanna:
Du kan lugnt laga din porterstek och den är inte "farlig" för dig med celiaki.Red såsen med Maizena majsstärkelse och mellangrädde, det blir succe´.Ingen märker skillnaden!
Porter räknas som ok för oss med celiaki.
Lycka till!


Skrevs november 2004

  Johanna    
man ska inte dricka öl och wiskey när man är gluten intolerant. det har jag läst på livsmedelsverkets sida. men det beror helt på hur pass intolerant man är. endel klarar av att dricka öl, andra inte. så jag rekomenderar att inte dricka.

Skrevs januari 2005

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej eftersom denna tråden kommer upp som en av dom första tråderna när man söker på google.

Jag började undersöka frågan om gluten alergi och öl för några veckor sen. Jag hittade livsmedelsverkets undersökningar som dom gjorde 05 och 09 http://www.slv.se/upload/dokument/risker/allergi/0510_WEBsorttillverkare.pdf och http://www.slv.se/upload/dokument/risker/allergi/K2_olsorter2009.pdf lite av deras slutsatser http://www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Allergi-och-overkanslighet/Gluten/Hur-vet-man-att-gluten-ingar-i-ett-livsmedel/ .

Min snabba hypotes efter att kollat på livsmedelsverkets data är att all öl som deklarerar ett innehåll på bara korn och inte vete är relativt säkert i mängder på max en liter om dagen (Öl utan innehållsdeklaration betyder ofta att tillverkarna skäms över vad dom har i för att göra ölen billigare ).

Observera att detta är en hypotes och skulle behövas undersökas ordentligt innan man kan säga något med en större säkerhet.

Skrevs juni 2011

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicBästa chokladbollarna? nyanna_winer28 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade