Vete-allergisk - bovete?

Annons...
Slippa annonser?

Vete-allergisk - bovete?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Vete-allergisk - bovete?
Charlotte    

Vete-allergisk - bovete?


Jag har en son på 2 år som först konstaterades att han var äggallergisk (när han var ca 1), och nu när han skulle börja förskolan och skulle ha intyg med sig så konstaterades vete-allergi.
Jag är själv inte riktigt säker på vad detta innebär, men försöker att informera mig så gott det går.
Nu till min fråga; Kan man som vete-allergiker äta bovete???
Det hade löst många av våra problem just nu...

Vete-allergisk - bovete?  skrevs oktober 2003

Annons   
Gästkonto    
Bovete går bra att äta vid veteallergi. Bovete är en ört inte ett sädesslag som vete. Be att få träffa en dietist som kan mer noggrant berätta om kosten vid veteallergi.

Skrevs oktober 2003

Charlotte    
Idag var vi hos en dietist, men jag kan inet säga att jag blev klokare av det. Det var mest om hur man skulle läsa innehållsdeklarationer på förpackningar. Jag trodde att man skulle få hjälp med menyförslag och råd och recept för bakning och matlagning. Jag blev besviken...
Han är Ägg, vete och mjölk allergisk ( den ordningen) och jag fick bara info om allergierna var för sig och vad man skulle tänka på, men inte i kombination. och recepten jag fick var inte anpassade efter alla tre allergierna utan bara en i taget, så jag "fick tänka mig själv att jag skulle byta ut det och det mot något annat".
Nu vet jag inte vad jag ska tro...


Skrevs december 2003

Gästkonto    
Nu var det länge sedan du skrev ditt inlägg men jag svarar ändå. Jag är glutenintolerant och för mig är det annorlunda men det gemensamma är att man måste börja med att lära sig lusläsa ingrediensförteckningar och det tar ett tag. Du är hjälpt av celiakiförbundets ingredienslexikon: www.celiaki.se.
Det finns också ett flertal kokböcker för intoleranta. En från Bonniers som heter Specialmat. Det tar tid att lära sig att laga mat på nytt sätt och min dietist var heller inte till någon större hjälp. Det mesta hon sa hade jag redan läst mig till på Internet. Sök också på Internet det gör jag. Man hittar massor med info.
Lycka till!


Skrevs mars 2004

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicLaktos, kanske mjölkprotien allergi...Mikael Lundman1112 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade