Allergitest labsvar - Gluten eller vete

Annons...
Slippa annonser?

Allergitest labsvar - Gluten eller vete

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Allergitest labsvar - Gluten eller vete
Mats Lindahl    

Allergitest labsvar - Gluten eller vete


Hej!
Har nyss fått veta om min sons (2 1/2 år) allergier. Jag begärde få labbsvaret på allergitestet. Det stod vete 1. Jag vet dock inget om det är vetestärkelse eller gluten. Skall kontakta BVC nästa vecka, men jag skulle gärna få lite tips på hur jag skall förhålla mig så länge. Har läst andra inlägg om dåliga erfarenheter av läkare och VC. Vårat VC ignorerade det positiva labsvaret (förrutom vete var det även nötter 2 och torsk 2). Kan inte byta VC för sonen före hösten och tills dess tar jag gärna mot kompletterande tips.

M.v.h.
Mats
Tips


Allergitest labsvar - Gluten eller vete  skrevs maj 2004

Annons   
Karin Johansson    
Hejsan!
Håller med om att VC inte tar en på allvar. Jag har fått testa mig fram och när jag sedan sagt "så här är det" först då har jag fått medhåll. Vad jag förstår så är det vete han inte tål. Sädesslagallergi. För dietisten jag talat med (som var duktig) sa att gluten intollrant blir man inte förrän tidigast i skolåldern. Hoppas det säger dig något. Stå på dig!


Skrevs juni 2004

Annette    
Jag vet inte vad de labbsvaren du fått innebär. Men glutenintolerans kan man få diagnos på i späd ålder. Jag vet en flicka som fick veta att hon var glutenintolerant och då var hon max 3 år.
Man bär med sig anlagen från start, de sitter i generna. Sedan är det egentligen frågan om att något triggar glutenintoleransen, vilket kan ske när man är barn och när man är vuxen.
Veteallergi innebär att man är allergisk mot vete och glutenintolerans innebär att det är gluten i vete, råg och korn man inte tål.
Du måste få komma till en specialist på mage och tarmar. Vårdcentraler har sällan tillräckligt med kunskap. Be dem skriva en remiss till en gastroenhet på sjukhuset.


Skrevs juni 2004

Pernilla Welander    
Hej Mats!
Hoppas du får klarhet i sonens allergier! Står det "vete" på labbtestet säger ju logiken att det är någon sädesslagsallergi, annars borde det kanske stått gluten? Men man kan aldrig vara säker - du borde ju få en tid på närmaste sjukhus för att göra en "gastroskopi" på sonen för att få svart på vitt. Dit borde VC remittera honom om labbsvaren visade på gluten! Fast jag har inte heller några vidare erfarenheter av VC - jag fick tjata mig till en tid när när vår dotter var dålig, drygt ett år gammal. När jag väl fick komma dit med henne tog det inte mer än några veckor innan vi hade en klar diagnos från barnavdelningen: celiaki. ( Det kan man alltså få redan som liten!) Hursomhelst, du bör nog inte utesluta gluten eller vete ur kosten förrän du vet vad det handlar om - ska det göras en tarmundersökning så kan den visa fel om man redan tidigare uteslutit gluten ur kosten!
Lycka till!!


Skrevs juni 2004

Karin Johansson    
Det finns ingen regel utan undantag.. Det visar bara på att man får gå på sin känsla och stå på sig!! Sen kan ju dietisten jag talat med varit ute och cyklat men det stämde för oss.

Skrevs juni 2004

Mia Leijon    
Vår äldsta dotter var 1 år när hon fick diagnosen Celiaki och då hade hon varit dålig i minst 2 månader innan vi blev tagna på allvar. Även i detta fallet brydde sig inte VC, de sade att det var normalt att barn i den åldern gick ner i vikt. Vi kontaktade själv barnkliniken och vill inte ha med VC att göra i detta fallet. Tyvärr blev det strul med provsvaren på barnklinlken och vi fick vänta på dem i 5 veckor så vi började med glutenfrikost innan beskedet på provet och Amanda blev snabbt bättre, började gå upp i vikt, började gå, fick färg på kinderna och fick hår på huvudet. Hon har fått i sig gluten vid ett tillfälle då jag gav henne fel korv (isterband som innehöll korn), hon åt 2-3 tuggor och efter ½ timme började hon kräkas. Hon är nu 5 år.

Sen kom nästa dotter Sofia. Hon började gå ner i vikt på samma vis som storasyster hade gjort och i samma ålder.Då vågade inte VC låta det vara så då gick det undan, men jag tog ändå kontakt med barnkliniken själv. VC sköter inte denna intoleransen heller, fast på Sofia är det komjölkproteinintolerans.
Ge er absolut inte någon av er / Mia


Skrevs juli 2004

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicLaktos, kanske mjölkprotien allergi...Mikael Lundman1112 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade