HUr fixar man det??

HUr fixar man det??

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    HUr fixar man det??
  Gäst K
(Gästkonto)
   

HUr fixar man det??


hej är en tjej på 21 år som för 4 dagar sedan började äta glutenfritt!!!
det går inte en dag utan att jag tänker på att äta något "förbjudet" det är nog lättare å fuska om man inte har besvär som jag.
hur fixar man å äta glutenfritt hela livet????
att äta glutenfritt känns med lite jobbigt, jag vet att tarmen läker och det är juh bra, men har sett att man går upp i vikt och det vill jag tvärt inte göra!! någon som har erfarenheter å dela ??

catta

HUr fixar man det??  skrevs januari 2006

  Lena    
Hej!
Hade som du inga direkta magbesvär, väl en massa andra symtom som jag inte haft en tanke på att det skulle kunna vara glutenintolerans bla ont i kroppen, blåsor i munnen, matöverkänsligheter av alla de olika slag mm, Som svar på din första fråga hur man klarar att äta glutenfritt så kan jag lugna dej med att det går jättebra. Jag tycker inte att jag har sämre livskvalitet nu, har snart ätit glutenfritt i 2 år. Det enda som är lite bökigt är när man ska ut och äta eller blir hembjuden till folk. Men bara man är tydlig med hur det är och att man inte kan fuska någon gång ibland, då kan man lika gärna låta bli att äta glutenfritt överhuvudtaget.Det finns massor av goda kakor och gott bröd du kan baka. Kan tipsa dej om den glutenfria kokboken av Elisabeth Ekstrand Hemmingsson, där finns mycket inspiration att få. Apropå att gå upp i vikt är det nog väldigt olika. Jag har hört dem som klagat över det så det är klart man kan ha lite koll på vågen. Själv har jag inte ökat ett hekto, är lika smal som jag var innan. Men att avstå gluten ser jag endast som en förmån, jag skulle aldrig vilja fuska, det är så mycket värt att förbättra sitt mående. Däremot kan det ta väldigt lång tid innan man börjar känna någon förbättring. Jag tycker det var först efter 1½ år jag tyckte jag började känna mej piggare. Fortfarande är jag inte heller helt bra. Kanske att det blir bättre, kanske att en del aldrig blir helt återställt om man som jag kanske haft det oupptäckt hela livet. Men deppa inte, det kommer bli bra! Lycka till! Lena


Skrevs januari 2006

  Maria (MaBo)    
Hej.
Jag har inte erfarenhet av just gluten, men har själv upplevt hur det är att ställa om kosten till laktosfritt för egen del och diverse överkänsligheter hos mina barn. Jag tror det är mycket viktigt att hela tiden vara "snäll" mot sig själv när man ställer om kosten. Om man använder sin energi till att aktivt leta efter goda (nyttiga - för vikten då) saker som man tål, istället för att stirra sig blind på det man inte tål, så märker man efter hand att man äter rätt och tänker inte längre på de produkter man har fått sluta med. Det viktigaste tror jag är att man är aktiv med det nya och inte fastnar i ett "icke tillåtande" beteende - det blir bara negativt. Unna dig själv av allt det goda du tål! Det är fantastiskt skönt att må bra och slippa allergiska reaktioner.
Lev väl.

Mvh Maria

Skrevs januari 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicICA återkallar ICA Penne Tomat & Ricotta" href="topic.asp?topic_id=2595&Topic_Title=Ica-Penne-tomat-o-ricotta-risk-för-ägg">Ica Penne tomat o ricotta risk för äggLouise09 dagar
New TopicGlutenfria bröderika tornqvist19 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade