Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av | Grekland | |
Annelie | GreklandHej,jag ska åka till Kreta i sommar. Vi ska bo på ett hotell som heter Abella och ligger i närheten av Chania. Jag har alldrig varit utomlands sedan jag blev glutenallergisk.Så nu undrar jag vad man ska tänka på och hur man gör med brödet,bl.a. Tacksam för alla svar. Annelie. Grekland skrevs april 2001 |
|
Katarina | Hej. Bland det viktigaste är att du har en översättning till grekiska om att du är glutenintolerant. Den kan du skriva ut från Celiakiförbundets hemsida, www.celiaki.se (under "ska du åka utomlands") eller maila till [email protected] och beställa ett. Jag var i Chania för några år sedan och det var inga större problem med att äta ute. Ta med dig bröd, kakor etc för det går inte att hitta annat än riskakor. Bor du lägenhet så har du kanske frysfack men annars kan du kolla om du får lägga bröd i hotellets frys. Om du är med i SCF kan du titta i Bulletinen 3/2000 där det finns recpet på stekpannebröd. Det håller i plastpåse upp till ett par veckor. Lycka till. Katarina Skrevs april 2001 | |
Annelie | Tack för tipsen,Katarina. Annelie. Skrevs april 2001 |