Varning för Godiskungen?!

Annons...
Slippa annonser?

Varning för Godiskungen?!

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Varning för Godiskungen?!
  Maria    

Varning för Godiskungen?!


Hej!
Häromdagen på ICA stod jag och skulle köpa smågodis. Är väldigt glad att Godiskungen har innehållsförteckning på sina godislådor. Men så bredvid allt godis hängde en inplastad broschyr där det stod innehållsförteckning för varje godissort. Och de godissorter där det bara stod "stärkelse" på lådan, stod det nu "gluten" i broschyren. Blev helt paff. Varför inte skriva ut "majsstärkelse" och "vetestärkelse"? Och vad ska man tro nu? Jag har alltid fått veta att vetestärkelse varit ok för mig som glutenintolerant att äta? SUCK!

Varning för Godiskungen?!  skrevs februari 2006

  Maria    
Vill revidera mig själv! Självklart menade jag KARAMELLKUNGEN! och inget annat!

Skrevs februari 2006

  Julia    
Ja det är verkligen svårt att förstå att det ska vara så svårt att vara tydlig. Man kan ju tycka att alla bara tjänar på det.

Jag brukar kika på deras hemsida med jämna mellanrum för att läsa på vad de olika sorterna innehåller. www.karamellkungen.se

Jag oroar mig ibland för hur affärerna sköter hanteringen dock. De verkar ibland fylla på godis i "fel" lådor. Men om man har en allergi borde man kanske bara köpa inplastat godis. Svårt sånt där. Kanske borde man låta bli lösviktsgodiset helt och hållet. Men det är ju svårt!

Skrevs februari 2006

  Nina    
Jag har pratat med dom på Karamellkungen om just detta. Dom håller på att byta ut "frontetiketterna", dom som sitter på godisbehållarna. Men det är ju inte en som ska bytas så därför har dom låtit trycka upp dessa foldrar och hängt dom bredvid godisstället så man kan kolla i dom. Men det ska bytas ut varteftersom på godisbehållarna.
Tänk hur många butiker det finns i inte bara Sverige som det ska bytas på. Det är ju inte bara en och är ju inte gjort i en handvändning heller. Men det är ju ett steg i rätt riktning med denna folder.
Jag tycker den är kanon, visst, lite gormigt när man ska handla lösgodis att springa mellan godiset och den. Men man lär sig snabbt vad som innehåller gluten och inte. Sen får man ju naturligtvis hålla koll då och då så dom inte ändrar innehållet.

/ Nina

Skrevs februari 2006

  Maria    
Hej! Tack för information och åsikter. På ett sätt tror jag Karamellkungen gör mig en tjänst; det kanske är lika bra att sluta köpa godis. Jag har länge gått och trott att jag inte är känslig för små spår av gluten men på sista tiden har magen betett sig konstigt och kanske är det nån gelégodis för mycket som varit boven? Hälsn Maria

Skrevs februari 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicLugn mage nyanna_winer06 minuter
New TopicBästa Vegokorven / Hamburgaren nyJohan42 dagar
New TopicMassor av tillsatser nyanna_winer12 dagar
New TopicBästa tortillabröden nyanna_winer06 dagar
New TopicButik i Kristianstad nyanna_winer17 dagar
New TopicFrukost i Stockholmanna_winer19 dagar
New TopicAllergisk reaktion av te?Johan010 dagar
New TopicGodis till allaanna_winer110 dagar
New TopicHavrerisBritt-Marie A...413 dagar
New TopicRisifrutti finns nu i vegansk tappningJohan413 dagar
New TopicVad är Xantangummi?Tina313 dagar
New TopicVardagsmiddaganna_winer114 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade