ämnesomsättning - gluten

ämnesomsättning - gluten

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    ämnesomsättning - gluten
Anna Andersson    

ämnesomsättning - gluten


Hej!
Jag fick efter blodprover för snart ett år sedan order att äta glutenfri kost trots att biposin inte visade något. Beslutet har sedan dess ändrats ett par ggr eftersom jag hela tiden fått se nya läkare som har olika åsikter, väldigt påfrestande för mig. Nu senast tog den nya läkaren ett ämnesomsättningsprov. Häromdagen fick jag beskedet att även det värdet var förhöjt men utan någon förklaring till vad det betyder. Så nu till min fråga; Vet någon hur/om det hänger ihop med min glutenintolerans och i fall det förhöjda värdet innebär ökad eller minskad ämnesomsättning? Just nu äter jag hursomhelst glutenfritt och mår, om inte helt bra, så bättre än på länge. Tacksam för svar.

ämnesomsättning - gluten 

Annons   
Lena    
Hej!
Du skulle absolut läsa boken Dangerous grains skriven av en professor James Braly och Ron HOggan. Finns nog dock bara på engelska. Deras tes är att det är helt fel det som vanligtvis görs, att man trots förhöjda värden vg gluten i blodet tex positivt på transglutaminat eller antigliandin, rekommenderas att äta som vanligt om man inte har celiaki, dvs att biopsin visar en normal slemhinna. De menar att detta är roten till väldigt många sjukdomar. Att man ska skilja på glutenkänslighet i sig, vilket man alltså kan ha utan att skada i tarmen föreligger. Man kan då få en massa svåra symtom om man fortsätter att äta gluten. Den vanligaste rekommendationen enligt vad det låter på dem (engelska förhållanden) är att man inte får rådet att äta glutenfritt om man som du haft förhöjda värden bara och inte positiv biopsi. Men det kanske börjar ända sig och i så fall är du nog helt rätt i tiden!
Jag skickade efter boken från England, via ett företag som heter Yorktest. De har en hemsida, där finns bla denna bok. Väldigt läsvärd tycker jag!

LenaAnna Andersson    
Tack för tipset! Det låter intressant.

LisaSkriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicUppgradering och utveckling av allergimat nyallergimat203,4 timmar
New Topicmjuka torillabröd nyLena174 dagar
New TopicTrevlig sida !,Linus Andersson112 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2020 (21 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade