CornFlakes läs noga

CornFlakes läs noga

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    CornFlakes läs noga
Gästkonto    

CornFlakes läs noga


Jag minns att jag läste me ntydligen läste jag inte noga. Jag undvek Kellogs för jag mindes at det sått om detta någonstans att de kunde innehålla gluten.

Trots att jag hade tänkt undvika gluten så läste jag inte tillräckligt nogrannt. så här står det på Eldorado Corn Flakes 500 G inköpt Willys 2006

Innehåller gluten.

Hur kunde jag ungå att se detta? Har ingen aning. Jag minns att jag ansträngde mig för att unvika att köpa något med gluten i. Jag är mentalt blind fortfarande.

Samma hände mig när jag köpte Crunchy från Finax. Innehöll gluten fast jag inte såg den texten.

Så om du liknar mig läs tre gånger och inte bara två elelr låt någon annan läsa först och kolla sedan o mdu själv finner ttexten om gluten.

CornFlakes läs noga 

Annons   
Nina Åström    
De enda corn flakes som inte innehåller gluten är Änglamarks ekologiska. Dom är jättegoda!!



Jessica    
Ännu godare, tycker jag, är Urtekrams ekologiska flakes! Dom är naturligt glutenfria och underbara =) Finns bla på ICA maxi i Göteborg..
/Jessica




Hendrik Nyman    
Det är inte riktigt sant att de flesta Corn Flakes innehåller gluten. Bifogar text från Livsmedelsverkets hemsida:
Gluten i cornflakes

Livsmedelsverket har analyserat 18 olika förpackningar cornflakes av åtta olika fabrikat med avseende på gluten.

Följande cornflakes analyserades vid Livsmedelsverket:

Kellogg’s (fem olika bäst före datum)

Coop Extra (tre olika bäst före datum)

Änglamark (två olika bäst före datum)

Signum (två olika bäst före datum)

Brüggen (två olika bäst före datum)

Euroshopper (två olika bäst före datum)

ICA (ett bäst före datum)

Morgongry (ett bäst före datum)

I fem analyserade förpackningar från Kellogg’s låg glutenhalten mellan 344-562 ppm, vilket är långt över 200 ppm gluten, som är den nivå som tillämpas för glutenfria produkter baserade på vetestärkelse. I övriga fabrikat (totalt tretton analyserade prover) låg antingen glutenhalten under 20 ppm eller så kunde gluten inte alls påvisas. Nivån 20 ppm tillämpas för naturligt glutenfria produkter.

Sex av proverna har även analyserats av ett laboratorium i Madrid. Analyserna visar att intakt proteinmaterial finns kvar i Kellogg’s cornflakes. Sådant intakt protein återfinns inte i cornflakes från andra tillverkare. Glutenhalter motsvarande de halter som erhållits vid Livsmedelsverket erhölls av laboratoriet i Madrid.

Vid kontakt med Kelloggs uppger man att vid två av deras tre fabriker i Europa som tillverkar cornflakes används ett ’maltextrakt’ som görs genom nedbrytning av kornmalt/majsmalt med enzymer. Vid den tredje fabriken (Spanien) används ett kommersiellt maltextrakt. Sannolikt är detta samma maltextrakt som andra tillverkare använder.

Kellogg’s har gjort egna analyser vilka visar att glutenhalten ligger över 300 ppm i cornflakes från fabrikerna i Storbritannien och Tyskland medan låga halter återfinns i cornflakes från den spanska tillverkaren. Kellogg’s har också funnit över 200 ppm gluten i Frosties och Frosties 1/3 samt nivåer runt 100 ppm gluten i Rice Krispies medan halten i Coco Pops låg runt 20 ppm gluten.

Kellogg’s cornflakesprodukter ovan är således inte lämpliga vid celiaki.

Uppdaterad: 2005-12-06 Upplysningar: Ingrid Malmheden-Yman

Livsmedelsverket, Box 622, 751 26 Uppsala, tel: 018-175500



Liselotte    
Det är bara Urtekrams och Änglamarks som är "naturlig fria från gluten", kanske de andra kan klassas som "glutenfria", men det är en enorm skillnad för en del!



Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicLoeys-Dietz syndrom och multiallergier? nyvita_lamm04 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2019 (20 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade