Motionens effekt på magproblem

Motionens effekt på magproblem

1 gillar 0 Motionens effekt på magproblem
Mediciner, alternativ kosthållning, terapi är bara tre av många sätt att lindra besvär i mage och tarm. Besvär som allt för många lider av, allt från IBS till Chrons sjukdom, glutenintolerans och matallergi. Sjukdomar och besvär i mag -och tarm kanalen kan drabba vem som helst, i alla åldrar. De kan handla om mycket besvärliga och svårdiagnostiserade sjukdomar. IBS är ett bra exempel på en sjukdom som är både svårtolkad och svårbehandlad. IBS är inte ännu erkänd som en allvarlig sjukdom men de som lider av det kan konstatera att det inte är lätt.

Vårt hälsotillstånd oavsett sjukdom påverkas självfallet enormt av hur vi mår fysiskt, men även psykiskt. Att träna regelbundet kan för många kännas omöjligt, jobbigt eller svårt. Krånglig mage, begränsad kost, eksem, astma, allergi, depression och så mycket annat man kan lida av är ofta hinder för att komma ut och röra på sig. Men det behöver inte vara det! Att vara aktiv i vardagen och träna regelbundet kan vara en behandling i sig för de med besvärliga mag och tarmsjukdomar. Motion minskar till exempel risken för förstoppning, depression, social isolering, fetma och dåligt självförtroende avsevärt. Har man besvär med gaser och/eller lätt känner sig uppblåst så är det extra viktigt att röra på sig. Våra organ och muskler behöver stimulering, naturlig stimulering utöver de mediciner som finns på marknaden. De mediciner som oftast medför biverkningar av alla slag.

Det är så lätt att hamna i en ond cirkel, redan som barn finns den risken- är man sjuk så blir man stillasittande och därmed blir sjukdomen ofta sämre eller så uppstår det fler. Precis som med alla dåliga vanor så går de att bryta, bara man vill. Det är inte en fråga om tyngdlyftning utan om vardagsmotion och träning för att hålla kroppen såväl som knoppen aktiv. Hur man ska träna är mycket individuellt och beror också på hur mycket tid man har, vilken om någon sjukdom man lider av och vad man tycker är kul.

Känner man sig osäker finns det också hjälp att få av sjukgymnaster och personliga tränare. Varken sjukgymnastik eller personlig träning kräver remiss. Det viktiga är att man kommer igång och gör det regelbundet. Ökar på i små steg istället för att ta ifrån början. Börja idag med en promenad, det kan göra stor skillnad även för dig.

Motionens effekt på magproblem
Motionens effekt på magproblem Gilla 
 Skriv ut 
Kommentarer


Skriv din �sikt om Motionens effekt på magproblem© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade