Fiberhusk

Fiberhusk

0 gillar 0 Fiberhusk

Vad är Fiberhusk?

FiberHusk innehåller 100% pulveriserat psylliumfröskal. Det har visat sig att de gelébildande fibrerna i psyllium till stor del har samma egenskaper som gluten i samband med bakning. Tack vare sitt rika innehåll av kostfiber (85%) har FiberHusk förmågan att suga upp vätska och svälla. Det ger en geléartad konsistens som binder samman degen. Fiberhusk är glutenfritt och passar bra till glutenfri bakning. (bilden visar semlor bakade med fiberhusk).

Degen får en mer "normal" konsistens vilket gör den mer lättarbetad. Den kladdar mindre och blir, framför allt kavlingsbar. FiberHusk är helt smak- och luktfri. Det syns inte heller i det färdigbakade brödet. På så vis fungerar fiberHusk även utmärkt till bakpulverdegar, mjuka kakor, småkakor och kex. Fiberhusk kan ersätta gluten på ett bra sätt, fiberhusk som ersättning av tex vetemjöl är populärt hos många.

FiberHusk är, på grund av sitt rika fiberinnehåll, också ett mycket bra fibertillskott. Det kan med fördel även användas som fibertillskott vid bakning av vanligt, ej glutenfritt, bröd. Vid bakning av t.ex grovt bröd ger fiberHusk ett saftigare och mindre smuligt bröd. Detta tack vare sin förmåga att suga upp vätska och binda samman brödet. FiberHusk kan även ersätta ägg i t.ex. sockerkaka och pannkakor. Fiberhusk har länge varit populärt bland glutenintoleranta eftersom man bland annat kan baka bröd och göra pasta utan att behöva använda vetemjöl med hjälp av denna produkt. Det höga fiberinnehållet i fiberhusk gör dessutom att de glutenfria bakverken och maträtterna blir mycket nyttigare än de med vete- och rågmjöl.

Namnet fiberhusk är egentligen ett varumärke som används av den svenska hälsokosttillverkaren Lindroos, och inte en generell benämning på de malda skalen. Det finns även andra produkter som också består av malda psylliumfrön, bland annat Finax Psyllium.

Fiberhusk som hälsokost

De senaste åren har fiberhusk också blivit populärt som hälsokost, inte minst för att fiberhusk är glutenfritt. En del som vill prova LCHF ser det som ett alternativ till de kolhydratsrika vetemjölet. Fiberhusk innehåller knappt något fett alls och inte heller några kolhydrater, till skillnad från vetemjöl. Det är därför en väldigt bra produkt att ha hemma i skafferiet om man vill gå ner i vikt eller äta hälsosamt. Med fiberhusk kan man göra bröd, pannkakor, våfflor, pajer och en massa andra bakverk utan att de behöver innehålla mycket kolhydrater.

Var kan man köpa fiberhusk?
Fiberhusk finns på Ica, Coop och Willys med mer. Priset på fiberhusk varierar men säljs främst i påsar om 100 g och 300 g.

100 g finns på ICA, Hemköp, Willys, Hälsokostbutiker och Bergendahls.
300 g finns på Allergimat.com, Coop, Hälsokostbutiker och Apoteket.

50 Fiberhusk Recept

Amaranth BakpulverBröd
Amaranth-bananpannkakor
American pancakes
Annas kladdfria fiberhusk bröd.
Annikas kanellängder
Annikas Supergoda lussebullar
Bovetebröd
Bröd med kikärtsmjöl
Chokladkladdkaka
Chokladtårta
Fiberbröd på fiberhusk
Filippas lussebullar
Formbröd
Glutenfri blodpalt
Glutenfri frityrsmet
Glutenfria kanelbullar
Glutenfria Lussekatter
Glutenfria morots siktbullar
Glutenfria Pinnbröd
Glutenfritt fiberhusk bröd
Glutenfritt örtbröd
Grova bullar
Grovt Lergrytebröd
Hamburgerbröd
Hirsbröd
Kanelbullar
Knäckebröd
Korvbröd
Kuvertbröd
Lingonlimpa
Lussekatter
Lussekatter
Lussekatter utan ägg och gluten
Mjuk kaka utan ägg, gluten och soc...
Mjuk pepparkaka
Muslibröd
Pasta med skinka
Pias Bakmaskinsbröd
Pizzabotten
Rårisflingegröt
Små frallor
Stinas Prinsesstårta
Susannes fiberhusk bröd
Tekakor
Tekakor
Tirams fiberhusk pannkakor
Tortillas
Tranbärskaka
Tunnbrödskakor
Fiberhusk
Fiberhusk Gilla 
 Skriv ut 
Kommentarer


Skriv din �sikt om Fiberhusk© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade