Om allergimat

Om allergimat

0 gillar 0
Välkommen in till allergimat!
Hos oss hittar du information, faktablad och dina favoritrecept. Alla recept är sorterade och markerade med aktuella allergener så att du enkelt kan hitta rätt utifrån din diet, allergi eller intolerans. Många av recepten är dessutom specialkomponerade för specifika allergier, vi vill inte det ska vara mindre roligt att äta eller laga mat om man har en allergi, diet eller intolerans. Eller vad sägs om ägg och mjölkfria pannkakor eller ett naturligt glutenfritt bönbröd. Självklart får du gärna dela med dig av dina egna favoritrecept.

Du är även varmt välkommen att delta i vårt diskussionsforum tillsammans med våra andra snart 19 000 medlemmar, eller så kanske du behöver information och fakta. Vi har en välarbetad faktabank bland våra olika faktablad och dietistens frågor och svar.

Oavsett om du vill steka pannkakor, baka bröd eller imponera på middagsgästerna med en lyxig trerättersmeny hoppas vi att du hittar vad du söker. Kanske har du just fått diagnos och undrar vad man kan äta som ny glutenintolerant?. Oavsett vad önskar vi dig lycka till med mat och hälsa.

Bakgrund
Allergimat.com startades hösten 1999 av Joakim Wigren och ingick snart i samarbete med Dietistbyrån och Louise Malmberg.

Joakim som själv är allergiker (glutenintolerant och chrons sjukdom) startade denna webbsida med syftet att förenkla och underlätta för en matallergikers vardag. Det är nog komplicerat med mat och hälsa utan allergier. Vi är idag uppskattningsvis den största portalen i norden med snart 19 000 medlemmar.

Varför:
Höja livskvalitet genom att vägleda, informera och underlätta för människor som lever med matallergi, intolerans eller på annat sätt är i behov av en anpassad kost eller diet.

Hur:
Göra det enklare och bekvämare att uppnå och/eller behålla en god hälsa och hälsosam livsstil genom att samla kvalitativ data, information och verktyg på ett användarvänligt sätt.

Vad:
Sedan 1999 presenterar vi i en användargemenskap bla faktablad, information, recept, diskussionsforum och produktförsäljning med hjälp av internets olika kanaler.

Vår hälsa blir mer och mer påverkad av vår kost och livsstil. Den moderna tidens sjukdomar kräver mer anpassad mat och anpassad diet. Ibland kan det vara både svårt och tidskrävande att hitta rätt och förstå vad som är bra föda och inte, utifrån aktuella allergier, intoleranser eller dieter.

Vårt mål är att försöka hjälpa och vägleda till ett enklare liv och en bättre hälsa. Skapa och presentera information och verktyg på ett användarvänligt sätt.

Vi finansieras av betalda medlemskap, annonser och produktförsäljning och vi strävar efter att vara opartiska och har endast utvalda samarbeten med andra parter när det känns värdefullt och informativt för våra besökare. Vårt mål är att finansieras helt av betalda medlemskap och därmed kunna minska eller slippa annonsering helt. Hjälp oss och bli en betalande medlem idag.

Snabba fakta om allergimat:
- Förenkla och vägleda människor som är i behov av en diet eller anpassad kost
- Startades 1999 av Joakim Wigren
- Tusentals recept, artiklar, forumtrådar och frågor med svar med mer
- Snart 19 000 medlemmar
- Finansieras idag av ideellt arbete, annonser och produktförsäljning
- Erbjuder from 2019 betalt medlemskap för att skapa hållbar finansiering
- Troligen störst i sin nisch i Norden

Produktutbud
Dietistbyrån och allergimat har specialiserat sig på baslivsmedel för olika specialbehov, såsom allergi / intolerans / överkänslighet, PKU, njurinsufficiens etc. Vi har ett baslager men tar också hem varor på beställning, utöver det som finns i sortimentet. Privatpersoner och företag/institutioner kan beställa per postorder via allergimat.com eller handla i butiken (öppet efter överenskommelse). Läs mer om hur du handlar hos allergimat.

Disclaimer
Allergimat ger inga garantier eller tar medicinskt ansvar för innehållet, men vi gör vårt yttersta för att vara en bra och korrekt källa. Allergimats innehåll är inte tänkt att ersätta behandling eller kunskap som utbildad vårdpersonal kan ge. Har du frågor kontakta oss gärna.
Om allergimat uppdaterades 2019-05-31
Om allergimat Gilla 
 Skriv ut 
Kommentarer


Skriv din åsikt om Om allergimat© 1999 - 2019 (20 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade